Mısır'da Rusya'ya ait yolcu uçağı düştü

Mısır'da Rusya'ya ait yolcu uçağı düştü

Mısır emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Sina Yarımadası'nda Rusya'ya ait bir yolcu uçağının düştüğü belirtildi.

Mısır’da Sina Yarımadası’nda, Rus Metrojet (eski adı Kolavia) Havayolları’na ait  Airbus A-321 tipi yolcu uçağının Mısır semalarında düştüğü bildirildi. Uçakta bulunan 7 kişilik mürettebatla birlikte tamamına yakını  Rusya vatandaşı 224 kişiden kurtulan olmadı.

DÜŞEN UÇAĞIN İLK GÖRÜNTÜLERİ…
Rus haber siteleri, 217 yolcu ve 7 mürettebat ile Sina Yarımadasının kuzeyinde düşen Rus uçağına ait olduğunu belirttikleri enkaz fotoğraflarını yayınlandı.

PUTİN’DEN KAZAYLA İLGİLİ KOMİSYON TALEBİ
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Başbakan Dmitri Medvedev’e Rus Kogalımavia havayolu şirketine ait Airbus A-321 yolcu uçağının kazasıyla ilgili devlet komisyonunun kurulması talimatında bulundu. Putin, uçak kazasında ölenlerin aile ve yakınlarına  başsağlığında bulundu. Rus lider, bölgeye acilen ekip gönderilmesi için Rusya Acil Durum Bakanlığı’na  da talimat verdi.

MISIR KABİNESİ ACİL TOPLANDI
Yaşanan facia sonrası, Mısır Başbakanı Şerif İsmail, bakanlar kurulu ve güvenlik yetkililerini acil topladı.

UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI
Mısır’ın turizm merkezi Sharm-el Şeyh’ten havalanan ve içinde 224 yolcu ve mürettebatın bulunduğu Airbus A321 tipi bir yolcu uçağıyla radar teması kesildi. Uçakla son temasın Sina Çölü üzerinde, kalkıştan 23 dakika sonra kurulduğu bildirildi. Bölgede başlatılan arama-kurtarma çalışmalarında A321′in enkazına rastlandı. Rus yolcu uçağının parçaları Mısır’da bulunan Sina Yarımadası’nın merkezinde bulundu.

Mısır hükümetinden yapılan açıklamada, Rus uçağının Sina Yarımadasının kuzeyinde bulunan El Ariş’in 100 kilometre uzağında düştüğü belirtildi.

Rus charter yani tarifesiz hava taşımacılığı yapan Metrojet şirketine ait A321 tipi uçağın EI-ETJ tescilli ve 1997 yılında imal edildiği açıklandı.

UÇAK KAHİRE’DE İNİŞ YAPMAYI TALEP ETMİŞ
Şarm El Şeyh havalimanından yapılan açıklamada, “Uçağın kalkmasının ardından pilot bağlantıya geçti ve teknik sorunu bildirdi. Rotayı değiştirmeyi ve Kahire havalimanında iniş talep etti. Daha sonra bağlantı koptu” denildi.

TÜRK HAVA SAHASINA GİRECEKTİ
Uçağın Mısır’ın Şarm-el-Şeyh kentinden havalandığı ve St.Petersburg kentine gitmek üzereyken Sina yarımadasına düştüğü biliniyor. Uçak, Mısır hava sahasını Akdeniz üzerinde terk edip Türk hava sahasına girecekti.

‘UÇAKTA İNSAN SESLERİ’
217 yolcusu ve 7 mürettebatıyla toplamda 224 kişinin bulunduğu uçaktan insan seslerinin geldiği bildirilmişti.

HAYATINI KAYBEDENLERİN YAKINLARINA ‘PSİKOLOJİK’ DESTEK
Pulkovo havalimanı kaybolan uçağın yolcularının yakınlarına yardım etmek için yetkili merkez kuruldu. Ayrıca, Pulkovo havalimanına Rusya Acil Durumlar Bakanlığı Psikolojik Yardım Merkezi psikologlarının geldiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler