MİT çözmek için özel bir ekip kurdu!

MİT çözmek için özel bir ekip kurdu!

Bugün Youtube’da yayınlanan ses kaydı için MİT özel bir ekip kurdu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan Milli Güvenliği ilgilendiren bir toplantının ses kaydının öğle saatlerinde internete düşmesi üzerine Ankara'da sıcak saatler yaşanıyor.

MİT ÖZEL EKİP KURDU
Ajanshaber.com'un güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, ortam dinlemesini araştırmak için özel bir ekip kuruldu. Milli İstihbarat Teşkilatı elemanlarından oluşturulan özel ekip ile birlikte İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanlığı'ndan özel ekipler konuyu derinlemesine araştırdığı iddia edildi. Ortam dinlemesinin kim ve kimler tarafından gerçekleştiği, kim tarafından servis edildiği en ince ayrıntısına kadar araştırılıyor. Öte yandan kaydın paylaşıldığı sosyal medya hesapları ise inceleme altına alındı.

CASUSULUK FAALİYETİ
Öte yandan konu ile ilgili Dışişleri Bakanlığı, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin bir açıklama yapmış, açıklamada "Dışişleri Bakanı makamı gibi devletin en hassas güvenlik konularının ele alındığı bir mekanda gerçekleştirilen çok gizli mahiyetteki böyle bir toplantının izlenerek görüşmelerin kamuoyuna servis edilmesi, Türkiye'nin ulusal güvenliğine yönelik alçakça bir saldırı, bir casusluk faaliyeti ve son derece ağır bir suçtur" ifadesine yer vermişti.

RTÜK'TEN ACİL UYGULAMA
Skandal casusluk olayı ile ilgili RTÜK Yasası'nın 7'nci maddesi gereği güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin haberler konusunda yayın yasağı da getirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı internete düşen ve Suriye konusunun tartışıldığı ses kaydının illegal dinlenmesine ilişkin soruşturma başlattı. 

Başsavcılığın resen açtığı casusluk soruşturmasını başsavcılık tarafından yeni oluşturulan Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu yürütecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler