'MİT tırları' davasında gizlilik kararı

'MİT tırları' davasında gizlilik kararı

Adana ve Hatay’da MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin davada ilk duruşma Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nde yapıldı. Duruşma başlar başlamaz, cumhuriyet savcısının talebiyle davada gizlilik kararı alındı.

Dava öncesi sanıkların Yargıtay’a girişleri sırasında jandarma ekipleri, gazetecilerin görüntü almasını engellemek için adeta etten duvar ördü. Yargılanan isimlerden Kurmay Albay Özkan Çokay Yargıtay binasına geldi.

GİZLİLİK KARARI İDDİASI
MİT tırları davasına çok sayıda CHP milletvekili ve Avrupa Yargıçlar Birliği üyeleri katıldı. Duruşma başlar başlamaz söz alan cumhuriyet savcısı gizlilik kararı alınmasını istedi. Oy birliğiyle davada gizlilik kararı alındı. Bu karar üzerine basın mensupları, milletvekilleri ve Avrupa Yargıçlar Birliği üyeleri dışarı çıkarıldı.

İSTENEN CEZALAR
İddianamede sanıklar hakkında, "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs", "Devletin güvenliğine ve siyasal faaliyetlerine ilişkin bilgileri temin edip ifşa etmek" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler