MKE Kırıkkale Fabrikası Müdürü’ne casusluk suçlaması

MKE Kırıkkale Fabrikası Müdürü’ne casusluk suçlaması

MKE Kırıkkale Fabrikası Müdürü casusluk suçlaması ile tutuklandı.

MKE Kırıkkale Silah Fabrikası Müdürü M.T. 18 Milyon dolar değerindeki Milli Piyade Tüfeği projesini satmak isterken, suçüstü yakalandı.

Silah tüccarı kılığına giren polis, müdürle Ankara’da bir restoranda buluştu. Önceden seri numaraları belirlenen 300 bin dolar ile 200 bin TL’yi elden teslim alan müdüre suçüstü yapıldı. Müdür tutuklandı.

Operasyon ABD’den gelen bir ihbar üzerine başladı. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu savcısı Ali Alper Saylam’ın talimatıyla İstihbarat ve Organize suçlar polisleri görevlendirildi. İhbarda, Kırıkkale Silah Müdürü’nün asker ve polisin kullandığı Milli Piyade Tüfeği MPT-75 projesini satmak istediği belirtildi. Bunun üzerine polis alıcı kılığına girerek müdür ile temas kurdu.

Uzun süren görüşmeler ve pazarlıklar sonucunda MPT-75 için 300 bin dolar ve 200 bin TL’ye anlaşma sağlandı. Müdür M.T. projenin plan, yazılım ve programını içeren tüm bilgileri, fabrikadaki bilgisayardan flaş belleğe yükledi. Ankara’da bir restoranda alıcı kılığındaki polislerle buluştu. Müdür flaş belleği telsim edip paraları alınca suçüstü yapıldı. M.T. nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler