Monaco: 3 - Fenerbahçe: 1

Monaco: 3 - Fenerbahçe: 1

Şampiyonlar Ligi 3. öneleme turu rövanş maçında Monaco'ya konuk olan temsilcimiz Fenerbahçe, 3-1 yenildi ve elendi. Sarı lacivertliler yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, 1 maçlık cezasını tamamlayarak takımının başında sahaya çıktı. Portekizli teknik adam Monaco karşısında ilk maçın 11'ini korudu. Sarı-lacivertli takımda sakatlıkları nedeniyle Robin van Persie ve İsmail Köybaşı forma giyemezken, takımla çalışmasına rağmen hazır olmayan kaptan Volkan Demirel de Monaco'ya getirilmedi. Fenerbahçe'de geçen sezon Braga maçında aldıkları cezaları çeken Volkan Şen ile Alper Potuk da kadroda yer almadı.

Bu arada Monaco Teknik Direktörü Leonardo Jardim, ilk maçın 11'inden sadece tek değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Jardim, sakatlığı geçen takımın tecrübeli kalecisi Danijel Subasic'i ilk 11'de oynattı.

İlk maçta elde ettiği 2-1'lik galibiyetin avantajıyla sahaya çıkan Fenerbahçe, 3. dakikada şok bir gol yedi. Ozan Tufan'ın kaptırdığı top sonrasında gelişen atakta Germain topu filelere yolladı ve Fenerbahçe'nin avantajı kayboldu. Erken golün şokunu üzerinden atamayan Fenerbahçe, 18. dakikada Falcao'nun penaltı golüyle bir anda 2-0 geriye düştü.. Sarı-lacivertliler, ikinci golden sonra toparlanıp rakip kalede gözükmeye başladı. Salih Uçan ile rakip kalede tehlikeler yaratan temsilcimiz, Fernandao ile net bir pozisyonu harcadı ve ilk yarı 2-0 sona erdi.

İkinci yarıya ise iyi başlayan sarı lacivertliler 52. dakikada Emenike ile direğe takıldı. 53. dakikada ise ilk maçın yıldızı Emenike yine sahne aldı ve skoru 2-1'e getirdi. Golün moraliyle toparlanan sarı lacivertliler yine bir hakem skandalıyla karşılaştı. 58. dakikada Van der Wiel'in sağdan ortasına rakibin eline çarpan topta Portekizli hakem Artur Dias devam dedi. 65. dakika ise bir anlık savunma hatasında Valere Germain skoru yeniden 3-1'e getirdi.

Kalan bölümde başka gol olmadı ve Fenerbahçe, 3-1 kaybederek elendi. Temsilcimiz yoluna Avrupa Ligi play offundan devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler