Moskovada havalimanında patlama

Moskova'da havalimanında patlama

Domodedovo havaalanında patlama meydana geldi.

Rusya'nın başkenti Moskova'nın en işlek hava alanı olan Domodedova Havaalanı'nın dış hatlar terminalindeki gelen yolcu bagajlarının bulunduğu bölümde patlama meydana geldi.

Patlamayı incelemek için oluşturulan soruşturma komitesi tarafından yapılan açıklamada, havaalanındaki patlamaya intihar saldırısının neden olduğu ve saldırıda 35 kişinin öldüğü 130 kişinin yaralandığı belirtildi.

Havaalanına çok sayıda ambulans sevkedilirken, giriş-çıkışlardaki önlemler üst seviye çıkarıldı. Uçakların inmesine şu an için izin veriliyor ancak iniş kalkışların kısa süre içinde durudurulabileceği haberleri geliyor.

Polis daha önce Moskova'daki metrolarda arka arkaya meydana gelen terörist saldırıları göz önünde bulundurarak olası ikinci veya üçüncü bir saldırının metro veya havaalanlarında meydana gelmesini önlemek için yoğun güvenlik önlemleri almaya başladı.

MEDVEDEV DAVOS'A GİTMİYOR
Rusya Devlet Başkanı Medvedev, ilk gelen bilgilerin patlamanın terör saldırısı olduğunu gösterdiğini belirterek eylemin sorumlularının yakalanacağını ve gerekli cezaya çarptırılacağını söyledi.

Bu arada Rusya Devlet Başkanı'nın intihar eylemi sonrasında Davos Ekonomik Forumu'na katılmasının ertelendiği açıklandı.

Mart 2010’da Moskova metrosuna Dağıstanlı intihar eylemcilerinin düzenlediği saldırıda 40 kişi ölmüştü,
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler