MP Antalyaspor: 2 - Galatasaray: 2

MP Antalyaspor: 2 - Galatasaray: 2

TT Arena'da üstüste 7 maçını kazanan Galatasaray, deplasmanlardaki kötü performansını devam ettirdi. Sarı kırmızılılıar, Antalya ile 2-2 berabere kalarak 2 puan daha bıraktı ve 3. sıraya geriledi.

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray deplasmanda oynadığı Medical Park Antalyaspor karşısına Eskişehirspor maçından 3 farklı isimle sahaya çıktı. Galatasaray, Akdeniz ekibi karşısına Muslera, Semih, Sabri, Burdisso, Melo, Ceyhun, Selçuk, Sneijder, Drogba, Telles, Burak ilk 11'i ile çıktı.  Galatasaray'da Antalya'ya gelen kafilede sakatlığı bulunan Hakan Balta, Hamit Altıntop, Salih Dursun, Oğuzhan Kayar, Lucas Ontivero, Emmanuel Eboue ve sarı kart cezalısı Aurelien Chedjou yer almadı.

Medical Park Antalyaspor da geçen hafta oynanan Bursaspor maçında forma giyen Emre Güngör, Emrah Başsan, Insa ilk 11'de yer almazken, yerlerine Tita, Boum ve Koray Arslan forma giydi. Devre arası Fenerbahçe'den transfer edilen Semih Şentürk yedek bekledi.

Bu sezon 3 maçında da berabere kalan 2 takımın mücadelesine etkili başlayan konuk takım oldu. Ön alanda iyi paslaşan Galatasaray, 7. dakikada Alex Telles'in sıfırdan çevirdiği topu ağlara gönderen Burak'la 1-0öne geçti. Golcü futbolcu, bu sezonki 12. golünü atmış oldu.

İyi oyununu devam ettiren Galatasaray, 16. dakikada bir kez daha gole yaklaştı. Sneijder sol kanattan serbest vuruşu kullandı. Burdisso arka direkte kaleye gönderdiği top kaleci Hakan'dan sekerek oyun alanına döndü. Dönen topa Ceyhun'un vuruşunda kaleci Hakan topu tekrar çeldi. Oyun alanında kalan topa Melo'nun kafa vuruşunda savunma müdahale etti ve top kornere çıktı.

30. dakikada ise maçın kırılma anı yaşandı.Burak'ın sağ kanattan ceza alanına açtığı ortada topla buluşan Sneijder, plase vuruşla kaleye gönderdi. Kaleci Hakan topu kornere çeldi. Bu atağın devamında
ceza yayı içine atığı ara pasında topla buluşan Tita, Burdisso'yu çalımlayarak sert vurdu ve topu ağlarla buluşturdu ve skora denge geldi.

İlk yarının sonunda ise sezonun en ilginç gollerinden biriyle ev sahibi öne geçti. Vederson'un ceza sahası içine attığı ara pasında Diarra sağ çaprazda Muslera ile karşı karşıya kaldı. Muslera'nın topa yatarak müdahalesinde top tekrar Diarra'da kaldı. Diarra'nın vuruşunda top Ceyhun'a çarparak ağlarla buluştu: 2-1

İkinci yarıda aradığı pozisyonları bulmakta zorlanan Galatasaray, adeta 40 dakikayı çöpe ettı. 86. dakikada Sneijder'in hazırladığı pozisyonda Selçuk'un ortasına kafayı vuran Umut skora dengeyi getiren isim oldu.

Karşılaşma 2-2 sona ererken, sarı kırmızılı takım, deplasmandaki kötü performansını devam ettirdi. Bu sezon İstanbul dışında sadece Kayseri'de galibiyet alabilen sarı kırmızılılar, 41 puana yükselmesine rağmen 3. sıraya geriledi.

Günün diğer maçlarında;
Torku Konyaspor: 2 - Elazığspor: 3
Eskişehirspor: 2 - Sivasspor: 2

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler