MSNde striptize operasyon!

MSN'de striptize operasyon!

İstanbul ve 19 ayrı ilde düzenlenen

eşzamanlı operasyonda, MSN üzerinden genç kızları para karşılığı soyan internet sitesi yöneticileri ile para karşılığı soyunan 60’a yakın kadın gözaltına alındı. MSN’de kontör karşılığı soyunan kadınlar arasında, değişik meslek sahipleri de bulunuyor. Polis, GSM kontörü transferiyle gerçekleştirilen sanal seks sektörünün, günlük 10 milyon TL ciroya ulaştığını belirtti. Soruşturma kapsamında, binin üzerinde kadının ifadesinin alınacağı açıklandı.

Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, son yıllarda sanal seks sitelerinde büyük artışlar yaşandığını belirledi. Yapılan incelemeler sonucunda, 6 ay önce MSN üzerinden sadece bir iki sitede genç kızlar soyunurken, son aylarda bu sayının bine yaklaştığı tespit edildi. Polisin araştırması sonucunda ise çetenin çalışma yöntemi ortaya çıktı: Çete elemanları kurdukları bine yakın internet sitesi üzerinden, genç kızlara soyunarak para kazanacaklarını belirtiyorlar. Siteye üye olarak girenmüşteri erkekler de 100 GSMkontörü karşılığında MSN kamerası üzerinden genç kızlara soyunmasını söylüyor. Genç kızlar da başları görünmemek kaydıylamüşteriye 10 dakika ne isterse yapıyor. Müşteri yeniden izlemek isterse yeniden kontör gönderiyor.

YÜZLERİNİ GÖSTERMEDEN SOYUNUYORLAR
MSN’de canlı seks şovun tek kuralı var: Soyunan genç kızların başını göstermeleri yasak. Polis yetkilileri, bu kuralın MSN kamerası karşısında soyunan genç kız sayısını artırdığını belirtirken, 6 aylık takip dün sabah İstanbul ve 19 ayrı ilde eşzamanlı olarak yapılan operasyonla son buldu. Polis, internet sitelerinin merkezlerine baskın yaptı. İnternet sitelerinin yöneticileri ile 60’a yakın kadın gözaltına alındı. Operasyonda, çok sayıda uyuşturucu nitelikte hap ile bazı cinsel uyarıcılar da ele geçirildi. Operasyonda ayrıca, kontör yazılımı yapan cihazlar ile genç kızların soyunduğu ve kimlik bilgilerinin tutulduğu 30’a yakın bilgisayara el kondu.

‘KONTÖR’ MÜŞTERİLERE CAZİP GELİYOR
MSN üzerinden canlı seks sektöründe para kullanılmıyor. Böylece erkek müşteri, kredi kartı bilgilerini verip kayıt altına girmiyor. Kontör transferiyle işlem gerçekleşiyor. Çete elemanları daha sonra bu kontörleri satarak paraya çeviriyor.

BİNE YAKIN KADININ İFADESİ ALINACAK
Yapılan soruşturmada, 300’e yakın internet sitesinde binin üzerinde genç kızın soyunduğu belirlendi. Polis kimliklerini belirlediği kızların daha sonra ifadesini alacak. Sanal seks çetesinin, günlük 10 milyon TL’nin üzerinde ciro elde ettiği de ortaya çıktı.

'FUHUŞA TEŞVİK' SUÇUNDAN İŞLEM
Kontörlü sanal seks çetesine yönelik operasyonda gözaltına alınan çete üyeleri hakkında ‘Müstehcen görüntü, yazı veya sözleri yayınlamak ve buna aracılık etmek’ ile ‘Fuhuşa teşvik ve yer temini’ suçlamasıyla işlem yapılacak. İnternet sitesinde kadınların soyunması ise Türk Ceza Kanunu’na göre suç değil. Hukukçular, “TCK’da böyle bir suç tanımı yok. Kendilerini sergileyenler çocuk değilse, bu kadınlara zorla bu eylem yaptırılmıyorsa TCK’ya göre suç değildir” dediler. (Kaynak: haberturk.com)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler