Mucit, aday adayı ve de Çankırılı

Mucit, aday adayı ve de Çankırılı

Genç yaşına rağmen, kısa hayatına mucitliği, başarılı iş adamlığını ve aktif politikayı sıkıştırabilen Erişen, genç Çankırı insanı için önemli bir örnek.

Yedi farklı sektörde faaliyet gösteren şirketlere sahip 26 yaşındaki genç girişimci Ali Emre Erişen, hem mucit, hem Ak Parti İstanbul 3. bölge milletvekili aday adayı hem de Çankırılı.

MUCİT ALİ EMRE ERİŞEN
1984 doğumlu Erişen'in mucitliği mangal yakamama beceriksizliğinin sonucu olarak ortaya çıkmış!

erisen-mucit-resim-03.jpg

Bir mangalı ancak bir saatte yakabildiği için bir formül geliştirdiğini belirten Erişen, şu an 10 dakikada mangal yapabildiklerini söyledi. Piyasadaki mangal kömüründen farklı özel bir kutuda 5 ile 8 lira arasında satılan kutu içindeki 'Star Kor' kömürü, mangalın üzerine yerleştiriliyor ve tek kibritle 10 dakika içinde tamamen yanıyor. Kutu özel karışımla hamurlaştırıldığı için geç yanıyor. O sırada kutunun içindeki meşe kömürleri kor haline geliyor. Mangalı daha ergonomik hale getiren ve Mayıs 2009'da faaliyete başlayan şirket 740 bin kutuluk satış yaptı. Ayda 5 bin kutu satış hedefleyen şirketin sadece geçen ayki satışı 100 bin kutu oldu.

Ürüne yurt dışından da yoğun ilgi olduğunu anlatan Erişen, dünyanın dört bir yanından sipariş aldıklarını, sadece Almanya'ya 200 bin kutu, Fransa'ya 320 bin kutu göndermek için anlaşma sağladıklarını söyledi.  Erişen, Ukrayna, Rusya, Halep, Norveç, İtalya ve Danimarka'nın ürünü satmak için sıraya girdiğini söyledi. Yurtdışı taleplerin 1,5 milyon kutuya ulaştığı bilgisini veren Erişen, bu başarıda ürünün ucuzluğunun yanında ergonomikliği ile hijyenik olmasının etkisinin büyük olduğunu aktardı.

ERİŞEN, AK PARTİ İSTANBUL 3. BÖLGE MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI
Siyasi hayatına çok genç yaşlarda (15) babasının 1999 seçimlerinde İstanbul’da İlçe Belediye Başkan Yardımcılığı görevi ile tanışmış olup Ak parti ile daha isminin bile belirlenmediği 2001 senesinde kuruluş çalışmalarında Ankara ve İstanbul’da çeşitli faaliyetlerde bulundu. Daha sonra AK Parti gençlik kollarında Genel Merkez ve İstanbul İl Teşkilatında çeşitli görevlerde hizmet verdi. AK Parti İstanbul Siyaset Akademisi ve Yerel Yönetimler Okulunu üstün başarı ile tamamladı.

Ticari hayatına reklamdan kömüre, restorandan bilişime, gıdadan Kuaföre kadar toplam 11 farklı sektörde 47 il ve 21 ülkede satış, bayi ve şubeleriyle hizmet veren firmaların Yönetim Kurulu başkanlığı ve/veya Genel Müdürlüğüne devam etmekte. Evli ve bir (1) çocuk babası olan Ali Emre Erişen, üç (3) dil bilmekte ve halen İşletme Fakültesinde öğrenimine devam etmekte.

ÇANKIRILILIĞINA GELİNCE
Ali Emre Erişen'in ailesi, Ilgaz - Çörekçiler köyünden. Babası emekli albay Emrullah Erişen. Oğul erişen halen İstanbul'da hizmet veren Çankırı Eğitim Kültür Vakfı'nın mütevelli heyetinde.

Sözcü18 haber merkezinin ulaştığı Ali Emre Erişen "Ailemizin tek evinin olduğu yer köyümüz Çörekçiler. Bazen ayda iki kez gittiğim olur. Ilgaz'ı ve bölgeyi iyi bildiğimi düşünüyorum" derken, genç yaşına karşın siyasetteki hedefleri konusunda ise şöyle bir değerlendirmede bulundu:

"Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethettiğinde 21 yaşındaymış. Ben 26 yaşındayım. Çok erken olduğunu düşünmüyorum. Fatih'in İstanbul'u fethi erken olmuyor ise, benim de siyaset sahnesinde yer alma kararımın erkenin ötesinde geç bile kaldığımı düşünüyorum. Bence bu düşünceyi doğuran temel etken çevremizdeki bireylerin hedeflerini küçük tutmalarından kaynaklanıyor. Üniversite tercih kağıdında 22 tercihin tamamını dolduranları düşündükçe kafamızın ne kadar karışık olduğu da ortaya çıkar. Hiç unutmam çok küçük yaşlarda bir tv programında rahmetli Bülent Ecevit'in bir hatırasına şahit olmuştum. İlkokulu bitirirken Bülent Ecevit, eşi Rahşan Ecevit'in defterine 'Bir gün ben bu ülkeye başbakan olacağım. Sen de benim eşim olacaksın' diye yazmış. Bugün için kendimi arkadaşlarımdan üstün görmüyorum. En zeki ve de en çalışkan ben değilim. Ama 'ben yapamam' korkusunun çevremdeki arkadaşları benim biraz gerimde bıraktığını düşünüyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler