Mucize gerçek oldu; Leicester şampiyon

Mucize gerçek oldu; Leicester şampiyon

İngiltere Premier Ligi futbol tarihinin en büyük mucizesine sahne oldu. 36. hafta mücadelesinde Tottenham, deplasmanda Chelsea ile 2-2 berabere kalınca, 77 puanı bulunan Leicester City de sezonun bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Dünyanın hayret ettiği bu şampiyonluk için "Peri masalı gerçek oldu" tabiri kullanılıyor. Leicester'ın şampiyon olması da endüstriyel futbola vurulmuş en büyük darbe olarak yorumlanıyor. Milyarlarca poundluk değerleri, petro-dolar Arap sahiplerine karşı, ikinci ligten gelip 24 milyon poundluk değeriyle şampiyon olan Leicester City takımının pek de bilinmeyen bir hikayesi var.

10 yıl aradan sonra 2014-2015 sezonunda Premier Lig'e tekrar yükselen Leicester City, 1884 yılında kurulan ve iç saha maçlarını 32 bin 200 kişilik King Power Stadyumu'nda oynayan, Premier Lig tarihinin en büyük sürprizine imza atan köklü bir İngiliz klubü. 330.000 kişilik Leicester şehrinin takımı, 2010 yılında Tayland'lı gezi şirketi "King Power International Group" sahibi Vichai Srivaddhanaprabha tarafından satın alındı. Srivaddhanaprabha geçen haftalarda doğum gününü kutlayan 32 bin kişilik stattaki taraftarlara bira ısmarlamasıyla gündeme gelmişti.

132 yıllık tarihlerinde 3 lig kupası şampiyonluğu dışında kayda değer bir başarısı olmayan takımın, en üst ligdeki en yüksek derecesi ise 100 yıl önce (1928-29) elde ettikleri ikincilik... Leicester City, geçen sene bu aylarda düşme hattındayken son 9 maçında 7 galibiyet 1 beraberlik ile galibiyet serisi yakaldı. O zamandan sadece 1 yıl sonra bitiş çizgisine 6 hafta kala 7 puan farkla Premier Lig liderliğinde şampiyonluğu bitime iki hafta kala garantiledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler