Mucizeler de yaşanıyor

Mucizeler de yaşanıyor

25 saat sonra enkazdan çıkarıldı.

Erciş İlçesinde Pazar günü annesi Ayşe ve iki küçük kardeşiyle Alkanat Mahallesinde misafirliğe gittiği evde depreme yakalanan ve ailesiyle birlikte enkaz altında kalan Atatürk İlköğretim Okulu 7’nci sınıf öğrencisi Hilal Altınkaynak, ekiplerin yaklaşık 25 saat süren çalışması sonucu bulunduğu yerden çıkarıldı. Ambulansla kaldırıldığı Sahra hastanesinde ilk tedavisi yapılan Hilal’in sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi. Serum takılan Hilal’in yanında kalan dayısı Adem Abak, enkaz altında bulunan ablası ve yeğenlerinin hala çıkarılmadığını bildirdi. Sahra hastanesinde tedavi altına alınan Hilal Altınkaynak, "Pazar günü annem ve kardeşlerim Ahsen ve Zeynep ile birlikte misafirliğe gitmiştik. Henüz oturmuştuk ki deprem oldu. Dört katlı apartman yıkıldı. Birinci katta hepimiz göçük altında kaldık. Enkaz altında annemle konuşuyordum. Ben ona o da bana teselli veriyordu. Ben kurtuldum ama, annem ve kardeşlerimin de kurtarılmasını istiyorum" diye konuştu.

Bu arada devlet hastanesinin hasar görmesi sebebiyle Erciş’teki spor salonu da hastaneye dönüştürüldü. Sahra hastanesiyle birlikte spor salonu da depremzedelere hizmet vermeye başladı.

MEB: 22 ÖĞRETMEN HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan MEB’den yapılan yazılı açıklamada dün Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde 22 öğretmen ile 8 öğrenci hayatını kaybettiği, 6 öğrencinin de yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, "Köy muhtarları ve öğretmenlerinden alınan ve kesin olmayan bilgilere göre; Van Merkez köylerinde 8 öğrencimizin hayatını kaybettiği, 6 öğrencimizin yaralandığı bilgisine ulaşılmıştır. Yine kesin olmayan bilgilere göre, Van Merkezinde 3 öğretmen ve Erciş’te 19 öğretmen olmak üzere 22 öğretmenimizin hayatını kaybettiği bilgisi alınmıştır. Van Merkez 8 derslikli Gedikbulak Köyü İlköğretim Okulu tamamen yıkılmıştır. Bunun haricinde tamamen yıkılan okulumuz bulunmamaktadır" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler