Mucizenin adı Valencia

Mucizenin adı Valencia

UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde, ilk maçta 3-0 yenildiği Basel'i konuk eden Valencia, rakibini 5-0'la eleyerek tarihi bir başarıya imza attı.

İlk maçta aldığı 3-0'lık galibiyetin ardından turu geçmesine kesin gözle bakılan Basel, rövanşta büyük bir şok yaşadı. 90 dakikayı 3-0 önde kapatan ve maçı uzatmaya taşıyan Valencia, maçtan 5-0 galip ayrıldı ve yarı finale yükseldi.

Karşılaşmaya fırtına gibi giren Valencia, 38'de Paco Alcacer ve 42'de Vargas'ın golleriyle 4 dakika içinde 2-0 öne geçti. İlk yarıyı da bu skorla önde bitiren ev sahibi ekip 2. yarıda da durmadı ve 70. dakikada tekrar sahne alan Paco Alcacer skoru 3-0 yaptı. 

Kalan dakikalarda iki takımında  gol çabaları yeterli olmayınca Valencia karşılaşmayı 3-0 kazandı ve maçı uzatmaya taşıdı. 

BASEL 9 KİŞİ KALDI, GOLLER YAĞMUR GİBİ GELDİ
90 dakikada olduğu gibi uzatma dakikaları da Basel için pek iyi geçmedi. Önce 101. dakikada Marcelo Diaz 2. sarı kartı gördü. Ardından Gaston Sauro, 104 ve 105. dakikalarda üst üste iki sarı kart görünce Basel maçta 9 kişi kaldı!

Dakikalar 113'ü gösterirken Valencia mucizesi gerçekleşti! Soldan Piatti'nin çevirdiği topa savunmadan önce ayak koyan Paco, hat-rtick'i yaptı ve skoru 4-0'a getirdi. Maçı bitiren isim ise 118. dakikada Juan Bernat ve oldu ve Valencia maçı 5-0 kazandı.

Bu skorla ilk maçta 3-0 yenildiği Basel'i eleyen Valencia, unutulmaz bir zaferle adını yarı finale yazdırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler