Müdür Çaldan açıklama

Müdür Çal'dan açıklama

A. Ayvaz Çal'dan Sözcü18.com'a açıklama...

Çankırı ile ilgili haber yapan internet sitelerinin hemen hemen tamamında yer almasına karşın Sözcü18.com sayfalarında "Bankanın promosyonu Müdür Çal'a verilince" başlıklı haberimize, haberin muhatabı olan Çankırı İl Özel İdaresi Köye Yönelik Hizmetler Müdürü A. Ayvaz Çal bir açıklama gönderdi. Tarafımıza gelen açıklamayı sizlere sunuyoruz:

Önceki haberi okumayanlar için:

https://www.sozcu18.com/cankiri-haberleri/bankanin-promosyonu-mudur-cala-verilince.html

EKSİK BİLGİLENDİRME SÖZ KONUSUDUR...
"Sayın Beki; 07 Temmuz 2010 tarihli 'Bankanın Promosyonu Müdür Çal’a verilince' başlıklı yazınızı üzülerek okudum. Çünkü promosyonla araç alımı doğrudur, fakat tarafınıza eksik bilgilendirme söz konusudur.

Müdürlüğümüzün işçi ve memur personellerinin gönüllü oluru ile Genel Sekreterimiz ve Valilerimizin bilgi emirleri doğrultusunda 2003 yılından bu yana İl Özel İdaresi Köye Yönelik Hizmetler Müdürlüğü Makine Parkına kattığımız araçlar: '3 adet Fort Transit Marka Minübüs, 2 adet Wolsvagen Volt Marka Minübüs, 2 adet Toyota Hılux Marka Pikap, 1 adet Wolsvagen Karavela Marka Minübüs' olmak üzere toplam 8 adet araç banka promosyonları kanalıyla ilimizin hizmetine kazandırılmıştır.

Devlet bütçesinden hiç bir ödenek çıkmadan bu kadar araç kazandırmak tenkit edilecek bir davranış değil, bilakis takdir edilecek bir husus olsa gerekir.

Ayrıca bu araçlar sadece İl Özel İdaresinin işlerinde kullanılmamaktadır. Vilayet Makamının ve Genel Sekreterimizin Onay ve emirleri doğrultusunda ilimizin bütün kurumlarının kültürel, sportif vs. işlerinde de kullanılmaktadır.

En son alınan bu; Toyota Hılux Marka Pikap ve Wolsvagen Karavela Marka Minübüs alım işinde ise yine İlimiz Valisinin bilgi emirleri ve Genel Sekreterimizin onayı ile piyasa fiyat araştırması yapmak, alım işini gerçekleştirmek üzere konunun uzmanı makine mühendisleri ile beraber Ankara’ya giderek kalite ve ekonomik yönüne bakarak satın almak için çaba gösterdik. Aynı makamları da sürekli bilgilendirdik.

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarının araç alımı belli kurallara bağlıdır. Ve araç alım-satım işleri yakın tarihte İl Emniyet Müdürlüklerinden alınarak noterlere devredilmiştir. Noterler de bu konudaki iş ve işlemlere yeni yeni alışmaktadırlar.

Araçlar için ayrılan ödenek sınırlı olduğundan ikinci el araç alımına gidilmiştir. Banka kuruma hibe yapamayacağını bildirmiştir. Noterlerin yol göstermesi ile alım işini bir şahıs üzerinden yaparak, İl Özel İdare Kanunun 10. maddesinin (g) bendi ile 30. maddesinin (L) bendi gereğince bağış yapıldığına dair 'Meclis Kararı' alınarak İl Özel İdaresi adına işlem yapılabileceği söylendiğinden bu doğrultuda hareket edilmiştir.

Yoksa, yazınızda değinildiği gibi bilerek; sahiplenmek düşüncesi ile üzerimize almamız ve yapılan işlemden 3 gün sonra haberdar olmamız söz konusu değildir. Bu şekliyle kurumumuza iki araç daha kazandırılmıştır. Konuyla ilgili her türlü fatura, makbuz ve diğer gider pusulaları dosyalarımızda mevcuttur. İşlemler tamamlanmış ve araçlarımız 16/07/2010 tarihinden itibaren trafiğe çıkmıştır.

Tarafınıza ve Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 19/07/2010

A.Ayvaz ÇAL, İl Özel İdaresi Köye Yönelik Hizmetler Müdürü"
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler