Müdür Petekten U dönüşü (!)

Müdür Petek'ten "U dönüşü" (!)

İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, yardımcı ders kitapları ile ilgili düşüncesini bir şekilde değiştirmek zorunda kaldı...

Göreve geldiği günden bu yana Çankırı milli eğitim çevresinde adından sıkça söz edilen İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek'le ilgili iddialar tükenmek bilmiyor.

Müdür Petek'le ilgili olarak gündemde yerini koruyan son iddia ise hayli ilginç. 
 
Her öğretim yılında tartışma konusu olan "yardımcı ders kitapları" bu kez Müdür Petek'in sergilemiş olduğu son icraatle bir kez daha Çankırı'da gündeme oturdu.
 
MÜDÜRLER KURULU TOPLANTISINDA YAŞAR PETEK:
AKSİNE HAREKET EDENLER HAKKINDA İŞLEM YAPILACAK!
 
İddialara göre 4 Eylül 2012 tarihinde Çankırı'da yapılan "müdürler kurulu" toplantısında konu yardımcı ders kitaplarının kullanımı maddesine geldiğinde, Müdür Yaşar Petek "Sayın bakanımız yardımcı ders kitapları alınmamasını ve veliler fazladan masraf çıkartılmaması konusunda çok titiz. Kesinlikle yardımcı ders kitaplar alınmayacak ve okulda bulundurulmayacak. Aksine hareket edenler hakkında işlem yapılacak.'' diyerek bu konudaki düşüncelerini okul müdürleri ile paylaşıyor.
 
SONRASINDA U DÖNÜŞÜ SAHNEDE!
Müdürler Kurulu toplantısında böylesine iddialı konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, sonrasında başta şehir merkezinde hizmet veren kırtasiyeci esnafı olmak üzere siyasi çevrelerden de gelen baskı ile birlikte 6 Eylül 2012 tarihinde mesai saati bitimi (20.00) Sevindi Dinlenme Tesislerinde gerçekleştirdiği yemekli toplantı sonrasında, çok değil daha iki gün önce okul müdürlerine karşı yaptığı açıklamanın tam tersi bir görüşü, "yardımcı ders kitapları alınmalı" yönündeki görüşü savunuyor!
 
yasarpetek-mektup-sozcu-resim-101.jpg
 
İDDİALARA GÖRE TOPLANTIDA ALINMAYAN KARAR
"ALINMIŞ" GİBİ İFADE EDİLMEKTE!
 
Milli Eğitim camiasında konuşulan iddialara göre; Müdür Petek; sözü edilen toplantıya katılan okul müdürlerinin "yardımcı ders kitapları alınsın" yönünde karar almışlar gibi bir yazıyı kaleme alarak okul müdürlerine gönderiyor.
 
Müdür Petek, okul müdürlerine gönderdiği son yazıyla sadece kırtasiyecilere okulların yolunu açmakla yetinmiyor, Milli Eğitim Bakanı'nın konuyla ilgili yasağını da delmekte herhangi bir beis görmüyor.
 
İL MİLLİ EĞİTİM  MÜDÜRÜ YAŞAR PETEK
BAKAN'IN GETİRDİĞİ YASAĞI DELİYOR!
Edinilen bilgilere göre Çankırı'da görev yapan okul müdürlerinin birçoğunun son gelişmelerden sonra büyük bir şaşkınlık yaşadığı ve "Milli Eğitim Müdürü yasaklanmış bir konu üzerinde karar alınmasına nasıl müsaade ederek böyle bir yazıyı okullara ve kırtasiyecilere gönderebilir?" sorusunu sormadan edemiyorlar...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler