Muğlada helikopter düştü!

Muğla'da helikopter düştü!

Köyceğiz'deki yangına müdahale için Fethiye'den havalanan bir helikopter düştü. 5 mürettebat hayatını kaybetti.

 

Muğla’nın Köyceğiz ilçesine bağlı Çövenli köyü yakınlarında çıkan orman yangınını müdahale etmek için Fethiye’den havalanan helikopter düştü.
 
Edinilen bilgiye göre, Köyceğiz'e bağlı Çövenli köyü yakınlarındaki ormanlık alanda bugün saat 15.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını başladı.
 
Orman yangınına müdahale için Fethiye Orman İşletmesinden havalanan yangın söndürme helikopteri ile Köyceğiz'in Çövenli Köyü yakınlarındaki Odmanlar Tepesi bölgesinde irtibat kesildi. Bölgedeki köylüler helikopterin düştüğünü belirtmesi üzerine, helikopterin düştüğü iddia edilen bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi.
 
Yangın sezonu öncesinde Rusya’dan kiralanan yangın söndürme helikopteri, geçtiğimiz Mayıs ayında Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde göreve başlamıştı. Mayıs ayında geniş katılımlı bir törenle tanıtılan helikopter, bir de test uçuşu gerçekleştirmişti.
 
5 PERSONELİN İSİMLERİ BELİRLENDİ
 
Köyceğiz’deki yangına müdahale için Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü’nden havalanan yangın söndürme helikopterinde 3’ü Rus ve 2’si Türk olmak üzere toplam 5 personelin bulunduğu kaydedildi. Alev alev yanan helikopterde bulunan Türk pilot Atıf Ateşok, orman muhafaza memuru Orhan Çelik, Rus personel Alexander Gavrilov, Nikolay Atepalikhin ile Sergey Khorokhorin yaşamlarını yitirdi.
 
DAHA ÖNCE DE YARALI ATLATMIŞ
 
Düşen helikopterde bulunan Türk pilot Atıf Ateşok’un, Antalya’nın Kaş İlçesinde 28 Ağustos 2006 tarihinde çıkan bir yangına müdahale ettiği sırada su alırken teknik arıza nedeniyle düşen yangın söndürme helikopterinde bulunduğu ve olaydan yaralı kurtulduğu ortaya çıktı. 2006 yılında düşen helikopterin de KA-32 tipi Rus yapımı söndürme helikopteri olduğu bildirildi.
 
Çıkan orman yangınının söndürüldüğü, helikopterin de soğutma çalışmaları sırasında düştüğü belirtildi.
 
2.5 TON SU TAŞIYABİLİYOR
 
Rus Kamov şirketinin imalatı olan KA-32 tipi helikopter, Sovyetler Birliği döneminde donanma gemilerinde kullanılmak üzere tasarlandı. İki adet rotor olarak adlandırılan ana pervaneye sahip helikopterde, kuyrukta yönlendirme amaçlı ayrı bir pervane bulunmuyor. Rusya her yıl çok sayıda helikopterini çeşitli Avrupa ülkelerine yangın söndürme uçuşlarında kullanmak üzere kiralıyor. Bu helikopterler, taşıdığı kova sistemi ile suyu alarak yangın bölgesine götürüyor. KA-32 tipi helikopter, özel sistemle 2,5 ton su taşıyabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler