Muhalifler vazgeçti!

Muhalifler vazgeçti!

Eski CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan, olağanüstü kurultay taleplerine ilişkin olarak, Türkiye'nin özgün ve kritik bir dönemden geçtiğini ve kurultay toplanması isteğini şimdilik durdurma kararı aldıklarını söyledi.

Akdoğan, aralarında eski Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı'nın da bulunduğu  20'ye yakın eski il başkanı ile birlikte düzenlediği basın  toplantısında, olağanüstü kurultay talebine ilişkin süreci değerlendirdi.

CHP tüzüğü gereği olağanüstü kurultay talebine ilişkin imza toplama  süresinin bitimine 3 gün kaldığını hatırlatan Akdoğan, şunları kaydetti:

“Örgütten, kurultay delegesi arkadaşlarımızdan gelen isteklere uygun bir  biçimde başlatılan kurultay toplanması isteğimizi, bu nazik ve kritik dönemde  şimdilik durdurmanın çok önemli bir parti görevi olduğunu düşünüyoruz. Kurultay  toplanması için yeterli imzaya ulaşılacağından hiçbir kuşkumuz yoktur. Kimi parti  yöneticilerinin verilen imzalardan cayma ve geri çekmeler olduğu şeklindeki  sözleri de gerçeği asla yansıtmamaktadır. Bu aşamada CHP yöneticilerinin yaşanan  yemin krizine önümüzdeki günlerde sağlıklı bir çözüm bulmada kurultay isteğinin  engel olduğu limanına sığınmamak için toplanmış ve 3 gün içinde rahatlıkla  tamamlanacak olan parti meclisi seçimli olağanüstü kurultay çağrı imzalarını  Genel Merkez'e vermeyeceğiz.”

Akdoğan, 9 Temmuz'da toplanacak CHP Parti Meclisi'nde olağanüstü kurultay  toplanması kararı alınmasını önerdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler