Muharrem İnce: Riskin bedeli kurultaydır

Muharrem İnce: Riskin bedeli kurultaydır

İstifa sinyali de verdi...

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığı hakkında kampanya sürecinde, “Risk aldım” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Olabilir, siyasette risk almak vardır. Bu risk karşılığında ne olacaktır? Şimdi söylüyorum, ortada bir yenilgi, bir hezimet var. Amacım partimi tartışmak, yıpratmak değildir. Amacım çözüm üretmektir. Böyle bir ortamın çözümü, riskin bedeli kurultaydır. Sayın Genel Başkan, partiyi kurultaya çağırmalıdır” dedi.

İnce, eski Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan’ın ardından, Kılıçdaroğlu’na ‘Kurultayı topla’ çağrısı yapan 2’nci isim oldu. Dünkü basın toplantısında “Ağabeyim” diye hitap ettiği Kılıçdaroğlu’nu sert eleştiren ve seçim sonuçlarını ‘rezillik’ diye nitelendiren İnce, şunları söyledi:

TIPIŞ TIPIŞ DEĞİL KOŞARAK
“CHP’nin üst organları, Genel Başkan’ın kimlerle aldığı belli olmayan kararlarının, onay makamı haline gelmiştir. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde 130 milletvekilinden, 81 il başkanından, 60 parti meclisi üyesinden hiçbiri Sayın Aday’ı önermemiştir. İhsanoğlu’nun, CHP’nin önemli bir bölümü ile kan uyuşmazlığı olabileceğinin düşünülememesine de itirazım var. Diğer itirazım ‘Tıpış tıpış gideceksiniz’ diyerek halkla inatlaşmaktır. Seçmen sandığa tıpış tıpış değil, koşarak gitmelidir. Bunu yaratmak da parti yöneticilerinin, başta da Genel Başkan’ın işidir.

Ben sadece Sayın Genel Başkanıma değil, yıllardır tanıştığımız bir dostumuza, bir ağabeyime sesleniyorum; yarıdan 1 fazla imza toplandığı zaman seçimli kurultay için orada kalmanıza gerek yok. Bu sizi yorar, hırpalar Sayın Genel Başkanım. Ben ağabeyimin, bu duruma düşmesini istemem. O zaman hemen istifa etmeniz gerekir. Genel Başkan, partiyi kurultaya taşımalı, yanındaki arkadaşlarını da dinlememesi gerekir. Onların derdi bir daha PM’ye seçilememek olabilir.

REZİL OLMUŞSUN
Adam yüzde 52 almış, ‘Neden 55 almadım?’ diye tartışıyor. Sen rezil olmuşsun, hezimete uğramışsın, ‘Bunu tartışırsak, AKP’nin üstünü kapatırız’ diyorsun. Böyle bir kafa olabilir mi? İktidar olamamanın sebebi bu. Her seçimde yenmiş seni, yenmiş de yenmiş, meydan okuyor. Sen yenilgiyi tartışmak yerine ‘Gel bunu tartışalım’ diyene, ‘AKP’nin içindeki tartışmayı gölgelersin’ diyorsun. ‘Yok ya’ derler adama. Trafikte bile önce sola sonra sağa sonra tekrar sola bakacaksın. Önce sola bakacak CHP. Parti kendi evlatlarına güvenmiyor, önce sağa bakıyor, arttığı zaman da sola bakıyor. (Genel başkanlığa aday olacak mısınız?) Buna kurultayımızın delegeleri karar verir. Böyle bir zemin oluşursa o zaman bakarız."

GÖREVİ BIRAKIYOR
Basın toplantısında, “Marş söylemeden ölmek bize yakışmaz” diyerek istifa sinyali veren Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu’nun, “Kurultayı toplayacağım” sözlerinin ardından Twitter’dan kısa sürede istifasını vereceğini açıkladı: “Sayın Genel Başkan seçimli kurultayı toplayacağını açıkladı, ben de Grup Başkanvekilliği görevimden istifamı en kısa sürede vereceğim. Kurultayımız gençlerimize, çocuklarımıza, geleceğimize umut olsun.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler