Muharrem İnce telaşı! Solo Türk’ün gösterileri iptal edildi, fakülte dekanı görevden alındı

Muharrem İnce telaşı! Solo Türk’ün gösterileri iptal edildi, fakülte dekanı görevden alındı

Muharrem İnce'nin ziyaretinin ardından 20 Mayıs’ta Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi ekibi Solo Türk’ün Sinop, Tekirdağ, Bodrum, Kocaeli’nde yapmayı planladığı gösteri uçuşları, Genelkurmay Başkanlığı tarafından iptal edildi.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Perşembe günü Cerrahpaşa’da öğrencilerle bir araya geldi. İnce, Cumhurbaşkanı olması halinde TBMM’ye gelecek olan ilk kanun teklifinin Cerrahpaşa’nın birleştirilmesi olacağını söyledi. İnce’ni bu ziyareti sonrasında ise Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı, YÖK'ün talimatıyla Rektörlük tarafından görevden alındı.

Ancak İnce’ye karşı yapılan bu tutumun sadece bu görevden almayla sınırlı olmadığı ortaya çıktı. Muharrem İnce, 19 Mayıs günü Solo Türk ekibini ziyaret etti. Ziyarette İnce ile birlikte fotoğraf da çekildi.

Ancak ertesi gün Genelkurmay Başkanlığı devreye girdi. Ve Solo Türk’ün gösteri uçuşlarını bilinmeyen bir nedenle iptal etti. Muharrem İnce yaptığı açıklamalarda seçildiği takdirde Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ı görevden alacağını söylemişti.

muharrem-ince-solo-turk-gosteri-iptal-resim-05.jpgİşte bu ziyaretin hemen ertesi günü Solo Türk’ün uçuşlarının iptal edilmesi dikkat çekti. Ertesi sabah Kokpit sitesinde çıkan haberde ise şu ifadelere yer veriliyordu:

“Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi ekibi SoloTürk'ün Sinop, Tekirdağ, Bodrum, Kocaeli'nde yapmayı planladığı gösteri uçuşları Genel Kurmay Başkanlığı tarafından görülen lüzum üzerine iptal edildi.

İşte iptal edilen uçuşlar ve takvimi:

20 Mayıs/Sinop
2 Haziran/Tekirdağ
23 Haziran/Bodrum
28 Haziran/Kocaeli”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler