Muharrem Kıcımandan Hodri meydan

Muharrem Kıcıman'dan 'Hodri meydan'

MHP Çankırı İl Başkanlığının 'kapatılma' kararı sonrasında Kıcıman'dan Sözcü18'e özel açıklama...

 

MHP Genel Merkezi tarafından Çankırı İl Başkanlığının 'kapatılma' kararı parti tabanında suların iyiden iyiye hareketlenmesine neden oldu.

Çankırı İl Kongresinde 'il başkanlığı' adaylığı kongreye 24 saat kala 'üyeliği' düşürülerek iptal edilen işadamı Muharrem Kıcıman, son gelişmeleri Sözcü18'e değerlendirdi.
 
Kıcıman "Ne demeliyim ki! Yaşanan durum zaten belliydi. Aylardır konuşuluyordu. Benim için sürpriz olmadı" dedi...
 
MUHARREM KICIMAN'DAN ÇOK TARTIŞILACAK BİR ÇIKIŞ!
 
İşadamı Muharrem Kıcıman gelişmelerle ilgili yaptığı değerlendirmede "Yapılan icraatin hesabını birileri iyi yapmalı. Düşünüyorum da bu olayın kime ne faydası olabilir! Bu durum bize ne getirir ne götürür? Bu hesabı yapanlar, ili kapatanlar, hesabı kitabı kendileri yapacak. Biz ne desek boş. Yetki mühür kimin elindeyse onlar Türkiye'de kral" dedi. Kıcıman sözlerini şöyle sürdürdü:
 
İL BAŞKANI ANAHTARI KİME VERECEK?
 
"Bugün mühür kimdeyse kral o. Ne diyelim. Sultan mı diyelim, padişah mı ne diyelim? Demokrasi bu kadar işliyor. Şunu düşünmek lazım. Bir kongre oldu. Önce il kongresi oldu. İl kongresinde 11 ilçe bu il başkanına oy verdi. Şimdi Genel Merkez il başkanını görevden alıyorsa, şu anda mevcut ilçe başkanlarını da görevden alması gerekir. Görevden almıyorsun. Bir de gönderilen yazıya bakalım: 'İl teşkilatının kapanmasına...' Bu yazıyı böyle yazacağına, il başkanını görevden aldım yazısı yazsaydı o daha şık olurdu. Bugün il kapandı. İl Başkanı bu anahtarı kime verecek? Valiye mi verecek? Çankırı valisine mi verecek? Seçim kuruluna mı verecek? Partinin en üst makamı il başkanı. Odasının anahtarını kime verecek? Genel Başkana ya da teşkilattan sorumlu başkana postayla mı gönderecek?"
 
GENEL BAŞKAN BAHÇELİ'Yİ 6 İL DESTEKLEDİ
 
İşadamı Muharrem Kıcıman İl Başkanlığının kapatılması ile birlikte mevcut başkan Arif Soysal'a oy veren 11 ilçe teşkilatının da kapatılması gerektiğini hatırlattıktan sonra "Büyük kongrede Türkiye genelinde genel başkan Devlet Bahçeli'yi 6 il destekledi. Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Mersin ve Kayseri. Ve milletvekilleri ile mevcut MKYK kurulu. 81 ilden 75 ili genel merkeze muhalif. Devlet Bahçeli'ye muhalif. O zaman alıyorsan hepsini alacaksın." dedi. Kıcıman sözlerini şöyle sürdürdü:
 
MHP'NİN ÇANKIRIDA SEÇİM KAZANMA ŞANSI KALMADI
 
"Kars'ta 5 üst kurul üyesi varsa 3 tanesi vermedi. Isparta da, Burdur da, Antalya da vermedi, Konya, Niğde, Nevşehir de vermedi. O zaman bunların hepsini alacaksın. O zaman da belediye seçimlerinde havlu atacaksın. Bu şartlarda MHP'nin Çankırı'da belediye seçimlerini kazanma şansı var mı? Türkiyenin başka işi kalmadı mı? Bir tek bu mu sorun? Ülkenin başka meselesi yok. Tek mesele bu. Bu icraat kimin ne menfat ne sağlayacak? Sen Genel Merkez olarak Çankırı'ya 1 lira para gönderdi mi? Ya da sordun mu? Bu adam emekli bir adam. Peki yarın soracak mı? Borcu harcı var mı diye.
 
BU OPERASYON BANA YAPILDI!
 
Gönderilen yazının altına; ilin borçlarını da çıkarın diye niye yazmadı o zaman. Bizim için farketmiyor. Biz neferiz. Ben şahsen bir neferim. Siyaseten bir beklentim yok. Bundan sonra hiçbir  beklentim yok. Herkese söz vermişiz; Çankırı'da siyaset yapmayacağım.
Bu operasyon Başkan Arif Soysal'a yapılmadı. Bana yapıldı. İlçelerin tepkisini gördüler ilçeleri alamadılar, böylesi bir yola gittiler. Partiden istifalar olsa kim kazanacak?"
 
10 YILDIR AK PARTİ'NİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜYORUZ
 
Biz 10 yıldır ak partinin ekmeğine yağ  sürüyoruz. AK Parti'yi kim palazlandırdı?
AK Parti MHP'ye siyaset dersi verdi. AK Parti'de hiç mi muhalefet yok. Hangisi görevden alındı, hangisinin kapısına kilit vuruldu?
 
Herkes aklını başına almalı. Bunların amacı Türkiye'yi idare etmek değil. Bunların amacı Balgat'ta sırçalı köşkte sefa sürmek. Hangi ilçeye yardım ettiler? Nereye 1 lira verdiler?
 
ÇANKIRI'DA BİR TANE DEVLET MEMURUNA
'BEN ÜLKÜCÜYÜM' DEDİRTEMEZSİN!
 
Çankırı'da bundan 10 yıl önce, bütün devlet memurları ülkücüydü. Herkes göğsünü gere gere ülkücüyüm derdi. Bir tane devlet memuruna sokakta ülkücüyüm dedirtemezsin. Bu benim suçum mu? Herkes biliyor 2012 seçimlerinde Muharrem Kıcıman milletvekili adayı olsaydı MHP'nin oyu artacaktı belki de milletvekili seçilecekti.
Şunu demiyorlar; Kıcıman kötü adamdır, yaramaz adamdır demiyorlar. Neden müracaatımı kabul ediyorsun. Çağırırsın, sen yaramaz adamsın dersin. Müracaat adaylığı yaparken o evrakları suratıma çarparsın. Ama bunu yapamıyorsun!
 
Çankırı'da il teşkilatı iki kez görevden aldınız. Bu yaparak MHP'ye gönül veren herkesi kendinize muhalif yaptınız. Bu şartlarda yapılacak olağan ya da olağanüstü kongrede yine muhalifler kazanacak. Bu kazanacakları da mı görevden mi alacaksınız? Sizin amacınız MHP'yi Çankırı'da bitirmek mi?"

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler