Muharrem skandalında flaş gelişme

Muharrem skandalında flaş gelişme

Van'da yaklaşık 2 hafta önce hayatını kaybeden ve bir çuvala konularak babasının sırtında kilometrelerce taşınan küçük Muharrem'in ölümüne dair soruşturma sonuçlandı.

Tüm Türkiye'yi derinden yaralayan ölümün ardından 112 hekiminin görev kusuru bulunduğuna karar verilerek, görev yeri değiştirildi. Sağlık Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada soruşturma ve olayla ilgili şu sözlere yer verdi:

Van İli Gürpınar İlçesi Yalınca Köyü Çeli Mezrasında hayatını kaybeden Muharrem Taş’ın ölümü ile ilgili olarak Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun talimatı ile yapılan soruşturma neticelenmiştir.  

Van 112 Komuta Kontrol Merkezinde görevli bir Acil Tıp Teknisyeni ile 112 hekiminin görev kusuru bulunduğu anlaşıldığından, ilgili kişiler hakkında gerekli disiplin cezalarının verilmesi ve görev yerlerinin değiştirilmesine karar verilmiştir.
 
Ayrıca konuyla ilgili olarak Jandarma Karakolu ile İl Özel İdare Şantiye görevlileri hakkında gerekli incelemenin yapılması için raporun bir örneği Van Valiliğine gönderilmiştir.

YÜREK YAKAN OLAY
Van'ın Yalınca Köyü'ne 16 km uzaklıkta bulunan bir mezrada yaşayan ailenin oğlu olan Muharrem Taş, rahatsızlanınca aile karakola giderek haber verdi. Karakoldan ise 112 sağlık ekipleri arandı ancak ekip gelmedi. Ayrıca karakoldaki görevliler İl Özel İdaresi'ni de arayarak yolun açılması talebinde bulundu. Ancak kardan kapalı olan yol açılamadı, paletli ambulans ya da hava ambulansı da gelmeyince minik Muharrem gece yarısı hayatını kaybetti.

Muharrem Taş'ın cansız bedeni aile tarafından bir çuvala konularak otopsi için şehir merkezine götürülmeye çalışıldı. Babasının 4 saat sırtında taşıdığı Muharrem'in yürek yakan dramı tüm Türkiye'yi ağlattı. Bunun üzerine soruşturma başlatan Sağlık Bakanlığı 112 ekiplerinin bölgeye gitmemesi konusunda 112'ye yapılan sahte çağrılara dikkat çekmeye çalışmıştı.

Zatürreden öldüğü anlaşılan küçük Muharrem heniz 1.5 yaşındaydı.

İHBAR SAHTE SANILMIŞTI
Muharrem’en ölümü sonrasında Bakan Müezzinoğlu, 112’yi arayan aileye geri aramada ulaşılamadığı için ihbarın sahte sanıldığını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler