Mümtazer Türköne: Türk Ocakları kapatılsın

Mümtazer Türköne: Türk Ocakları kapatılsın

Mümtazer Türköne, çözüm süreciyle ilgili çeşitli önerilerde bulundu.

Eski ülkücülerden Zaman Gazetesi yazarı Prof. Dr. Mümtazer Türköne tartışma yaratacak bir öneride bulundu. Çözüm için Türkiye'de eşit vatandaşlık hukukunun tesis edilmesi gerektiğini belirten Türköne, Türk ocaklarınnı kapatılması gerektiğini vurguladı.

CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sunduğu 'Ne Oluyor?' programında dün gece milliyetçilik kavramı ve Türk milliyetçiliğinin geldiği nokta tartışıldı. Programın konuklarından Mümtazer Türköne, çözüm sürecinde neler yapılması gerektiği konusunda çeşitli önerileriyi gündeme getirdi.
 
"TÜRKİYELİYİM KELİMESİ DE SAKAT"
Türkiye'de Kürt sorununun çözümünde 'Türkiyeli' ifadesinin de sakat bir yaklaşım olduğunu belirten Türköne: "Diyorlar ki Kürtler Türk demeyelim, Türkiyeli diyelim. Türkiyeli dediğiniz zaman aslında orada da sakatlık var. Türklerin yaşadığı ülke değil mi? Türkiye dediğiniz zaman. Yani ben Türk değilim ama Türklerin yaşadığı ülkedenim demiş oluyor. Kürdistan diye bir bölge var. Aslında onların söylediklerinde de mantıksızlık var, o da çözmüyor. Çözecek olan şey Türkiye'de eşit vatandaşlık hukukunun tesis edilmesi. Tesis ettiğiniz zaman zaten kelimelerle, kavramlarla problem kalmıyor" dedi.
 
"TÜRK OCAKLARI KAPATILSIN"
Türk vurgusu ve Türk kelimesi etrafındaki tartışmalara da değinen Zaman yazarı şu ifadelere yer verdi: "Türk ocaklarının kapatılmasını da o yüzden savunuyorum. Ulus vurgusunu yapalım, millet vurgusunu yapalım. Ulus devlet vurgusunu yapalım. Ama Türk kelimesi etrafındaki bulunacak çözümlerin artık çözüm olmadığını bütün cumhuriyet tarihi boyunca tecrübe ederek öğrenmiş omamız lazım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler