Murat Berat Atalay: Muhalefet başkanlık seçimini ilk turda bitirmeli!

Murat Berat Atalay: Muhalefet başkanlık seçimini ilk turda bitirmeli!

7 Haziran 2015 genel seçimlerinde CHP'nin Çankırı milletvekili adayı olarak sahada yarışan iş insanı Murat Berat Atalay, 24 Haziran baskın seçim kararı sonrası yaptığı açıklamada "Muhalefet başkanlık seçimini ilk turda tamamlamalı" dedi.

CHP'li Murat Berat Atalay siyasi gündeme dair düşüncelerini Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'ye aktarırken "24 Haziran tarihi olarak belirlenen baskın seçimde muhalefeti temsil eden siyasi partiler 3 bilinmeyenli denklem yerine tek bilinmiyenli denklem üzerine yoğunlaşmalı ve başkanlık seçimini ikinci tura bırakmadan ilk turda halletmeliler. Aksi halde Erdoğan'ın tuzağına düşmekten kurtulamazlar. 2. tur demek başkanlığı Erdoğan'a teslim etmek demektir." dedi.

Murat Berat Atalay sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugünkü siyasi konjöktür önümüzdeki süreçte ülkeyi koalisyonların yönetmesi gerektiğini bizlere empoze ediyor. Böylesine net bir fotoğrafı iktidar partisi MHP ile ittifak yaparak gösteriyorsa, muhalefet partileri de bugünden masaya oturarak 24 Haziran sonrasında oluşturacakları koalisyon hükümetinin protokolünü şimdiden halka ilan etmelidir. Burada CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi acilen masaya oturmalı, bu üçlü grubu da HDP dışarıdan desteklediğini ilan etmelidir. Aksi halde 2014'ün 7 Haziran sonrası yaşanan siyasi belirsizlik nasıl ki AKP'nin işine yaradıysa benzer senaryo 24 Haziran sonrası da yaşanması işten değildir.

NEDEN 3 ADAY, 3 FARKLI MÜCADELE VE GEREKSİZ DAĞINIKLIK?
CHP ve Saadet Partisi'nin, 'başkanlık' seçimlerinde vatandaş nezdinde olumlu ilgi gördüğü kesinleşen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener üzerinde şimdiden mutabık kalarak aday göstermeleri, HDP'nin de 'başkan' adayı çıkartmayarak Akşener'i desteklemesi gerekir. Bu senaryonun dışında yapılan her siyasi hareket Erdoğan'ın ekmeğine yağ sürer ve bir daha seçilmesini engelleyemez. CHP, HDP ve İYİ Parti'nin 24 Haziran'a farklı 3 adayla seçime gitmeleri, vatandaşa '3 bilinmeyenli denklemi siz çözün' demektir. Bunun yerine 'tek bilinmeyenli denklem' hem daha kolay hem de zaman, odaklanma ve hedefe kilitlenme açısından daha büyük avantajlar içermektedir. Aksi bir strateji izlenerek başkanlık seçimini 2. tura bırakmak mevcut iktidara ve onun liderine büyük avantajlar sağlar. En önemlisi ülkenin içinde bulunduğu belirsizlik ve kaos ortamı giderek daha da büyüyerek içinden çıkılmaz bir hal alır.

CHP, İYİ PARTİ VE SAADET HÜKÜMET PROGRAMLARINI AÇIKLAMALI
Muhalefet 16 yıllık AKP tahribatından ülkeyi kurtarmak istiyorsa işaret ettiğim hususlar dahilinde bir an önce masaya oturmalı ve 24 Haziran sonrası uygulayacakları programı bugünden vatandaşa açıklamalılar. Muhalefetin seçim kampanyası da bu omurga üzerine kurulmalı. 24 Haziran sonrası parlamenter sistemin güçleneceği, güçlü bir ortak hükümetle birlikte AKP iktidarının ülkenin her karış toprağında meydana getirdiği tahribatı ortadan kaldıracak eylem planlarını vatandaşa tek tek anlatmalı. İşçinin, çiftçinin, emeklinin sorunlarının çözümünden tutun da, hukukta, eğitimde yapılacaklar, ekonomide alınacak önlemler bugünden masaya yatırılarak çözümleri ile birlikte açıklanmalıdır. Vatandaş sandığa giderken 25 Haziran'da yaşanacak fotoğrafı net olarak görmelidir. Bugün sokaktaki vatandaşın en büyük hayali budur ve muhalefetin siyasetçileri bu hayali vatandaşa resmetmek zorundadırlar."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler