Murat Berat Atalay'dan Filiz ve Çivitcioğlu'na gönderme!

Murat Berat Atalay'dan Filiz ve Çivitcioğlu'na gönderme!

CHP'nin Haziran 2015'de yapılacak genel seçimlerde Çankırı milletvekili adayı olarak listede ismi yeralacak olan işadamı Murat Berat Atalay, yerel medya ile kahvaltıda biraraya geldi.

CHP Çankırı Milletvekili aday adayı Murat Berat Atalay, Çankırı yerel medyası ile kahvaltılı sohbet toplantısında bir araya geldi. İl Başkanı Fikret Tatlıcı ve CHP yönetiminin de katıldığı toplantıda Çankırı ve ülke gündemi değerlendirilirken AKP Milletvekili Hüseyin Filiz ve İl Başkanı Salim Çivitcioğlu, ilk toplantının hedef tahtasına konulan isimler oldu.

Çankırı'ya hizmet için iktidar adayı CHP'den aday olduğunu belirten işadamı Murat Berat Atalay, 7 Haziran'da Çankırı için yapılan hesapların ters tepeceğini belirtti. Çankırı'da kısa süre içerisinde büyük bir seçmen kitlesinin şahsına destek verdiğini belirten Atalay; "Türkiye'nin ve Çankırı'nın içinde bulunduğu çıkmaz nedeniyle CHP'ye büyük teveccüh gösterilmektedir. CHP'li seçmenin yanında en büyük desteği daha önce AKP ve MHP'ye oy vermiş seçmende görmekteyim. Bu seçim çok büyük sürpizlere gebedir" dedi

Çankırı için atılan yanlış adımlar nedeniyle büyük sıkıntılar yaşandığını belirten Atalay şöyle konuştu:

ÇANKIRI'YA YENİ YOL GÜZERGAHI
"Çankırı'nın damarlarına kan akışı gitmiyor. Bu nedenle de Çankırı devamlı göç vermektedir. Çankırı'dan koparılan ilçeler nedeniyle ilimiz küçülmüş hatta Ankara'nın bir ilçesi konumuna düşürülmüştür. Öncelikle bu gidişatın değiştirilmesi gerekir. Göç veren değil göç alan il konumuna getirilmesi için önce yol güzergahının değiştirilmesi ve yeni yatırımların buna göre planlanması gerekir." 

Türkiye'de bir korku devleti kurulmaya çalışıldığını söyleyen Atalay "Basınının susturulduğu ülkede demokrasi ve özgürlüklerde bahsetmek mümkün değildir. Bugün bir Tweet attığı için gazeteci Sedef Kabaş 5 yıl hapisle yargılanmaktadır. Çankırılı hemşehrimiz Hidayet Karaca bir dizi senaryosundan terör örgütü yöneticisi ilan edilerek tutuklanmaktadır. Basınıh ne yazıp ne yazmayacağı iktidar tarafından tespit edilmektedir. Basında hükümeti eleştiren kalemler ALO FATİH hattı ile işten atılmıştır. 2014 yılında basın özgürlüğü alanında 180 ülke arasında Türkiye 154. sıraya gerilemiştir. Yani ülkemiz Kuzey Kore, Çin ve İran'ın seviyelerine düşmüştür" dedi.

Polisin aylarca izleyerek, para ile birlikte yakaladığı kişilerin mahkemeden kaçırılarak TBMM'de aklamaya çalışılmasını Türkiye'nin üzülerek izlediğini belirten Atalay, "Ben de Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu gibi soruyorum: Bu Bakanları aklayanların dini var mı, imanı var mı, onuru var mı?" şeklinde tepkilerini dile getirdi.

ATALAY'IN HEDEFİNDE AKP MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN FİLİZ VE 
İL BAŞKANI SALİM ÇİVİTCİOĞLU VARDI

AKP Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz'in Türk-Japon ortaklığıyla Çankırı'da inşa edilen fabrikada üretilen lastiklerin yüzde 80'inin ihraç edileceğini ve bu yatırımın, cari açığın kapanmasında önemli rol oynayacağını yönündeki sözlerini işaret eden Atalay, "Sen sanayi alanını Ankara'nın yanına kuracaksın ve "cari açık" diyeceksin. Biraz milliyetçi davran, Kalecik'te farklı, Çankırı'da farklı konuşma. Çankırı çapsız insanlara mahkum değil. Ben 20 yıllık devlet deneyimimle hizmete talibim" dedi. Atalay, Milletvekili Hüseyin Filiz'in kendi öz kayınbiraderi olduğunu fakat, yapılan yanlışlara karşı çıkılması gerektiğini vurguladı.

ÇİVİTCİOĞLU ÇELİK ÇOMAK OYNASIN
AKP İl Başkanı Salim Çivitcioğlu'nun AKP'li olamayan ve AKP'nin hedefleri doğrultusunda çalışmayan herkesi paralel ilan ettiğini hatırlatan Atalay, "Önce böyle açıklıyor, sonra manevra yapıyor. Salim Çivitçioğlu daha çok genç, gitsin çelik çomak oynasın. O bu kafayla daha çok manevra yapar. Bu manevraları milletimizin takdirine bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

CİĞERİ 5 PARA ETMEZLER
İsim vermeden sert eleştirilerde bulunan Atalay, vekil olduğunda ihale kapmak için Yargıtay'da sıraya girmek yerine, memleket meseleleri ile ilgileneceğinin altını çizdi. Memleketini seven herkesten oy beklediğini ifade eden Atalay şunları kaydetti:

"Bundan sonra eteğinde taşı olan ona göre konuşsun, ciğeri 5 para etmezler milletin karşısına çıkmasın. Ben köşeli konuşması sevmem, direk söylerim. Esas onlar karşıma aday olarak çıkarsa, cingar o zaman kopacak.  Ben hatır gönül için aday olmadım. Kimin ne yanlışı varsa açıkça söylerim. Üretimi destekleyeceksin, ilçeleri geliştireceksin ki, Çankırı güçlensin. İlçeler güçlü olmazsa Çankırı güçlenmez"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler