Murat Berat Atalay'dan Şahin'e zor sorular!

Murat Berat Atalay'dan Şahin'e zor sorular!

CHP Çankırı milletvekili aday adayı Murat Berat Atalay, muhtar - vali tartışmasından girdi, iç güvenlik paketinden çıktı...

CHP Çankırı Milletvekili aday adayı Murat Berat Atalay'ın Vali Vahdetti Özcan ile Buğdaypazarı Mahallesi Muhtarı Ahmet Hüseyin Karsavuran arasında yaşanan tartışmada safını Vali Özcan'dan yana koydu.

Atalay; "Türkiye çok zor bir dönem yaşamaktadır. Maalesef, Türkiye'de en tepeden başlayan kokuşmanın yaşadığımız bu tartışma ile de  ayaklara kadar ulaştığını ve sistemin 'baştan aşağıya kokuştuğunun' göstergesidir. Siyasi, icrai ve hukuki sorumluluk sahibi olmayanlar tarafından Saraylarda her hafta ağırlanan muhtarlar ve esnaflar gibi zevat üzerinden siyasi algı operasyonu yürütmektedir. Bu toplantılarda etkilenen kişiler de 'madem ki ben de seçilmişim o zaman güç bende' diyerek devletin bütün dinamiklerini farkına varmadan yıkmaya kalkışmaktadır." dedi. Atalay sözlerini şöyle sürdürdü:

'ÇANKIRI'NIN TEK GÜNDEM MADDESİYMİŞ GİBİ...'

"İşte, bir haftadır Çankırı kamuoyunu meşgul eden Vali-muhtar tartışması da bu algı operasyonlarının bir sonucudur. Sanki bu olay, Çankır'ının tek gündem maddesiymiş gibi de yerel basınımızda yer bulmakta; üstelik Türkiye'nin ve Çankırı'nın sorunları karşısında sesi-soluğu çıkmayan vekiller de 'mal bulmuş mağribi' gibi 3-5 oy devşirmek umuduyla amiri olan sayın Valimize karşı mahalle muhtarını seçim yatırımı için arkalayarak bu tartışmaya katılmaktadır.

Üzülerek söylemek gerekirse; Muhtarımız bağlı bulunduğu mülki idare amirine basın aracılığıyla halk tabiriyle 'posta' koymaktadır! Neticede; bir ildeki devletin en büyük temsilcisi olan Vali ve Valilik makamı küçük düşürülmektedir. Böyle bir tartışmanın yaşanması, devletimiz ve Çankırımız adına üzüntünün yanısıra kaygı verici bir durumdur.

Yaşanan böylesi bir durum karşısında AKP milletvekili sayın İdris Şahin'in, tarafları sükunete davet edeceği yerde tartışmaya basın yoluyla katılıp 3-5 oy için Vali ve Valilik makamını yerden yere vurmasına ne demeli? 

'Seçilmiş bir muhtara saygı duy' diyerek valiye adeta ayar ve gözdağı vermesine ne demeli?

Ben buradan soruyorum; Sayın avukat milletvekilimiz İdris Şahin, Hukuk Fakültesi değil de Orman Fakültesi'ni mi bitirmiştir?

5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun 4.Maddesinin 1. Fıkrası olan 'İl genel idaresinin başı ve mercii validir' ifadesinden bihaber midir? Bağımsız bir seçimle geldiği halde, günümüzde yaşanan 'siyasi vesayetten' etkilendiği açık olan muhtarımızı, haklı-haksız olduğuna bakmadan vekaletini aldığı bir müvekkil gibi savunma güdüsüyle; makam olarak validen üstün tutmakta ve valilik makamını ayaklar altına almaktadır. Bu nasıl bir zihniyettir?"

'SÖZDE GÜVENLİK, ÖZDE SIKIYÖNETİM PAKETİ'

CHP Çankırı milletvekili aday adayı Murat Berat Atalay, halen TBMM'de görüşülmekte olan 'İçgüvenlik yasa tasarı paketi' ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulundu. Atalay, Çankırı milletvekili İdris Şahin'in TV ekranlarında tartışmalı yasa tasarısı ile ilgili savunmalarına işaret ederek şunları söyledi:

"Hukuk okumuş İdris Şahin, bir tv kanalında, halen görüşülmekte olan 'sözde güvenlik, özde sıkıyönetim' paketini AKP adına savunmak için çıktığı programında; Hukuk ilmini inkar edercesine sıkıyönetim yasalarını savunmuştur. İnsanların özgürlüğünü ve haklarını savunması gereken bir Hukukçu (!) nasıl olur da bir polis devletini savunabilir? Maalesef, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın soruları karşısında hukuki cevap veremeyip zorlanınca da bir takım resimleri göstermek suretiyle, yapılan tartışmayı 'siyasi gösteriye' dönüştürmüştür. Halbuki gösterdiği resimler esasen orada devletin olmadığının itirafıdır!

Hukuk okumuş biri olarak; 17-25 Aralık tarihlerinde yaşandığı delillerle iddia edilen Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonuna diğer vekilimiz Hüseyin Filiz ile sesi çıkmayan İdris Şahin, rüşvet aldığı iddia edilen kişiler elini kolunu sallayıp gezerken rüşveti ortaya çıkaran polislerin cezaevine konmasını; Bankasya'ya hukuksuz olarak elkonmasını da sadece seyretmiştir.

Şimdi ben İdris Şahin'e soruyorum:

- Paralarının ortaya saçıldığı olay rüşvet değil de nedir?
- Daha 20'li yaşlardaki Bakan çocuklarının ofislerinde çıkan trilyonları bunlar hangi ticareti yaparak  kazanmıştır?
-Terkedip kaçtığınız Suriye'deki toprağımızı korumak için niye tek bir kurşun sıkılmamasının sebebi oradaki terör örgütleri ile işbirliği içinde olduğunuzun bir sonucu mudur?
-Milletin gözünü boyamak için Suriye sınırına diktiğiniz Türk Bayrağının yeri hangi uluslararası anlaşma ile alınmış ve tapusu kimdedir? Yoksa Suriye ile fiilen savaşta mıyız?
- Ülkedeki insanlar Gezici - Çapulcu - Alevi - Paralel - Türk - Kürt - Zaza diye kamplara ayrılırken ve AKP iktidarının yanlışlarına muhalefet eden herkese karşı adeta nefret suçu işlenirken sesiniz neden çıkmıyor?
- Partiniz tarafından tekrar Milletvekili adayı gösterilmeniz, sizin için hertürlü milli, manevi, ahlaki ve hukuki değerden daha mı kıymetli?

Kusura bakma İdris Şahin, Çankırı halkı seni Dikta Rejimi kurmak ve onu korumak için çıkarılan sıkıyönetim yasalarını savunasın diye seçmedi. İnsanlar vekil olmak için doğmazlar, insanlar için onur, gurur, hak ve hukuk vekillikten daha önce gelir. Okuduğunuz hukuk ilmine ve Çankırı halkının güvenine ihanet etmeyin. Üç-beş oy için muhtarımızı savunacağım diyerek devletin Valilik makamını yok etmeyin!"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler