Murat Ezer Pursaklardan aday adayı

Murat Ezer Pursaklar'dan aday adayı

Çankırı-Ilgaz doğumlu Murat Ezer, AK Parti'den Pursaklar Belediye Başkan adaylığı müracaatında bulundu.

Çankırı-Ilgaz doğumlu Murat Ezer, Mart 2014'de yapılacak yerel seçimler öncesinde yaşadığı ilçe olan Ankara - Pursaklar'dan AK Parti Belediye Başkan aday adaylığı müracaatında bulundu. Ezer, 'adaylık başvurusu' sonrasında yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:
 
"Değerli Pursaklar Halkı, Kıymetli Hemşehrilerim
15 yıl önce soğuk bir aralık sabahında geldiğim, çamurlu çukurlu yolları  bir iki marketi birkaç dükkanı olan Pursaklar’ın bugün geldiği noktaya gıptayla, hayranlıkla bakıyorum. 
 
Pursaklar; AK Parti iktidarı, AK Partili Belediye başkanı ve Ak Partinin insanı merkeze alan, önce hizmet anlayışı ve vizyonuyla çok büyük mesafe katetti. Kimilerinin hayal bile edemeyeceği , aklının ucundan bile geçiremeyeceği güzellikleri, yenilikleri, yatırımları AK Parti  döneminde gördü Pursaklar.
 
Pursakları bir kasaba havasından kurtarıp parkları, sosyal tesisleri, prestij projeleri ile modern bir şehir haline getiren mevcut belediye başkanımıza, ona destek olan büyükşehir belediye başkanımıza ve zerrece katkısı olan tüm belediye çalışanlarına şükranlarımı arz ediyorum.  
 
Sağ olsunlar, var olsunlar…. Allah onlardan razı olsun.
 
Değerli Hemşehrilerim;   
Ülkemiz ve Pursaklarımız için çok önemli  bir seçimin arefesinde uzun fikir mütealaları ve istişareler neticesinde , büyüklerimizin yol göstermesi, dostlarımızın teşviki, siz değerli hemşehrilerimin dua ve destekleriyle şairin dediği gibi;
 
Kapıları açacak coşkun bir niyaz kaldı,
Ufka bir bak yiğidim, inkılaba az kaldı...
Diyerek bir kutlu yola çıkmış bulunuyorum.
 
Allah’ın izni, sizlerin dua ve destekleriyle 31 Mart sabahı Pursaklar’da yaşayan , Pursakların havasını soluyan herkesin,hepsinden önemlisi bu davaya gönül vermiş, büyük usta başbakanımızı ölümüne seven fedakar ve cefakar AK Partili kardeşlerimin göğsünü gere gere “benim başkanım”, “benim belediyem” diyebilecekleri bir dönemin başlayacak olmasının heyecanını şimdiden yaşıyoruz.
 
Kıymetli Hemşehrilerim;
Üstadın tabiriyle “kim var” diye seslenildiğinde sağına ve soluna bakınmadan “ben varım” cevabını verme cesaretini kendimde bulduğum gibi, ak sakallı piri fanilerimizden, beşikteki sabilere kadar tüm halkımızın emanetine sahip çıkacak, “şehremaneti”nin hakkını verecek  enerjiyi, azmi, gayreti ve liyakati de kendimde görüyorum.
 
Eğitim, kültür ve sanat alanlarında olduğu kadar, sosyal ve ekonomik alanda da Pursaklar hak ettiği yere gelmelidir.
 
Sosyal belediyeciliğin, refah belediyeciliğinin kitabını yazmaya talibiz. Tüm yatırımları ve faaliyetleri “önce insan” sloganıyla halk için yapılan, çok iyi planlanan, ince ince düşünülen, hesaplanan, profesyonel bir yönetim anlayışı ile yönetilen, tüyü bitmedik yetimin hakkını gözetmek anlayışıyla kontrol edilen ve denetlenen bir belediye için yola çıkıyoruz.
 
Enerjimizin ve imkanlarımızın büyük kısmını geleceğimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize ayıracağız. Evlatlarımızın vatana millete faydalı bireyler olmaları için elimizden geleni yapacak, onları kötülüğe sevk eden her türlü engeli, duvarı birer birer yıkacağız.
 
Halk için, milletin menfaatleri, rahatı, huzuru ve değerleri ön planda tutularak, halkın beklenti ve ihtiyaçları iyi analiz edilerek ihtiyaca uygun ve mütenasip yatırımlar ve projeler üretmeye talibiz.
 
Bu heyecan ve enerjiyle Pursaklar’a yaraşır bir 2023 vizyonu oluşturacağız. İktidar partisi olmanın avantajlarını en iyi şekilde kullanacağız., Büyükşehir Belediyesi ile iyi ilişkiler geliştirerek, Devlet, Büyükşehir ve Pursaklar’ın her türlü imkanını sonuna kadar kullanarak havaalanı ve protokol yolu üzerinde, Ankara’nın merkezine birkaç km uzaklıktaki ilçemizin Eskişehir yolu, İstanbul yolu  gibi bir cazibe merkezi olması gerektiğine yürekten inanıyorum.
Büyüklerimizin tecrübe ve birikimlerini , AK Parti vizyonu ve hizmet anlayışını, milletin değerlerini, toplumun ihtiyaç ve beklentilerini kendi akıl ve izan kazanımızda harmanlayacak, gençliğimizin verdiği enerji ,aldığımız  terbiye  ve kolektif akılla birleştirip, Allahın izni , sizlerin dua ve destekleriyle Türkiye’ye örnek olacak bir belediyecilik örneği sergilemek temel hedefimizdir.
Ak Parti iktidarı ve büyük usta başbakanımız ülkemizi nasıl şaha kaldırmış, dünyanın sayılı ülkeleri arasına sokmuşsa, idari, siyasi, ekonomik ve sosyal alanda uçurmuşsa bizde Rabbimin izni ve sizlerin dualarıyla büyük ustaya çırak olup Pursaklar’ı Ankara’nın en saygın, en prestijli, en yaşanabilir, en huzurlu, en problemsiz şehri yapacağız.
Sözlerimi  Üstad Necip Fazlıl’ın dizeleri ile bitirirken, hepinize selam, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.  Allaha emanet olun…
Tohum saç, bitmezse toprak utansın! 
Hedefe varmayan mızrak utansın! 
 
Hey gidi Küheylan, koşmana bak sen! 
Çatlarsan, doğuran kısrak utansın! 
 
Eski çınar şimdi Noel ağacı; 
Dallarda iğreti yaprak utansın! 
 
Ustada kalırsa bu öksüz yapı, 
Onu sürdürmeyen çırak utansın!
 
MURAT EZER KİMDİR?

1976 Yılında Çankırı - Ilgaz'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ilgaz’da tamamladı.1993 yılında Çankırı İmam Hatip Lisesini bitirdi. Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden “Ortadoğu’da Oynanan Oyunlar ve Milliyetçiliğin Ortadoğu Politikalarına Etkisi” konulu bitirme teziyle 1997 yılında mezun oldu.

· "İş Dünyası ve Siyaset İlişkisi Bağlamında Türk Burjuvazisinin Gelişimi"

· "MSP (Milli Selamet Partisi) İdeolojisi ve Bu İdeolojinin İktidara Yansıması"

· "Türk Toplum Yapısında Din ve Siyaset İlişkisi"

· "Temel Hak ve Hürriyetler Bağlamında Din ve Vicdan Hürriyeti"

· "Mahalli İdarelerin Kaynak Sorunları"

· "Demokrasi; Siyasal Partiler ve Türkiye’de Siyasal Partilerin Kapatılması"

· "Kamu’da Üst Düzey Yöneticilerin Yetiştirilmesi Sorunu"

Konularında makaleleri bulunmaktadır. Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Kamu Yönetimi Anabilim dalı Siyaset Bilim dalında "Refah Devleti  Anlayışının Yerel Yönetimlere Yansıması; Pursaklar Belediyesi Örneği" konulu tez çalışması ile master eğitimine devam etmektedir.

İş hayatına 1997 yılında Karaman’da Saray Bisküvi ve Gıda A.Ş'de başladı. İnsan Kaynakları departmanında Personel Şefliği yaptı. Çalışanlara iş disiplini, İslam ve çalışma hayatı ve toplam kalite yönetimi konularında dersler verdi. Toplam Kalite Yönetimi Sisteminin temellerini attı

Sayha Yapı ve İnşaat AŞ'de İnsan Kaynakları ve idari İşler Müdürü olarak görev yaptı.

Askerliğini 2000 yılında kısa dönem erbaş olarak Merzifon 5. Ana jet Üs komutanlığında yaptı.

Askerlik sonrası otomobil sektöründe çalışma hayatına devam etti. Otomotiv sektörünün öncü kuruluşlarından birisinde satış müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı

2008 yılında Ankara Pursaklar'da IŞIK PRİZMA Eğitim Kurumlarını kurdu.  

15 yıldır Pursaklar’da  ikamet etmektedir.

Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Murat Ezer, Fizik Öğretmeni Sema Hanımla evli  ve iki kız çocuk babasıdır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler