Müslüman Kardeşler feshediliyor

Müslüman Kardeşler feshediliyor

Müslüman Kardeşler'e ve El Kaide'ye ağır darbe...

Mısır'da Müslüman Kardeşler'e iki ağır darbe indirildi. Dünkü gösterilerde İhvan'ın liderinin oğlunun öldürüldüğü açıklanırken, hükümet de İhvan'ın feshedilmesini görüşmeye başladı.
 
Mısır'da hükümet sözcüsü Şerif Şevki, Başbakan Hazım el Beblavi'nin, Müslüman Kardeşler'in feshedilmesini önerdiğini ve hükümetin bu konu üzerinde çalıştığını söyledi. Sözcü Şevki'nin verdiği bilgiye göre Başbakan Beblavi bu önerisini sivil toplum kuruluşlarından sorumlu olan Sosyal İşler Bakanı'na yaptı.
 
Öte yandan Müslüman Kardeşler'in Facebook sayfası aracılığıyla yapılan açıklamada İhvan'ın lideri Muhammed el Badie'nin 38 yaşındaki oğlu Ammar Badie'nin Ramses Meydanı'ndaki gösteriler sırasında öldürüldüğü bildirildi. 
 
EL KAİDE'YE AĞIR DARBE
El Kaide lideri Eyman el Zevahiri'nin kardeşi Muhammed el Zevahiri Mısır'da tutuklandı. AFP ajansı, güvenlik kaynaklarına dayanarak Muhammed el Zevahiri'nin 'Mursi'yi desteklediği' gerekçesiyle Mısır makamları tarafından tutuklandığını duyurdu.
 
'DARBENİN GİDİŞİ'
Mısır'da Müslüman Kardeşler destekçileri 'Darbenin Gidişi' adı altında bir hafta sürecek gösterilere başlayacak. Güvenlik güçleri ise alarmda.
 
Kahire'de içi Mursi destekçileriyle dolu El Fetih Camii'nin etrafı güvenlik güçleri tarafından sarıldı. Bir gösterici, caminin içinde tam 1.000 kişinin olduğunu söyledi. Camide mahsur kalan Türk gazeteci, içeridekilerin sayısının yaklaşık 400 olabileceğini söyledi. Metin Turan, “Hakkınızı helal edin” diye yazdı. Güvenlik güçleri daha sonra camiye müdahale etmeye başladı.
 
'GAZAP CUMASI'NIN BİLANÇOSU
İçişleri Bakanlığı dünkü gösterilerde Müslüman Kardeşler 'unsuru' olan 1.004 kişinin tutuklandığını açıkladı. Mısır sağlık bakanlığı, dünkü olaylarda 95'i Kahire'de olmak üzere 173 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Bakanlığın açıklamasına göre ülke çapında 1.330 kişi de yaralandı. Yaralıların 596'sı Kahire'den.
 
Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP),  seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin yetkilerini devretme karşılığında Abdulfettah el Sisi ve İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim’in görevi bırakmasını da içeren uzlaşı planını reddettiği bildirildi.
 
Mısır'da ordu 3 Temmuz günü Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi iktidarını devirerek yönetimi ele aldı. Müslüman Kardeşler destekçilerinin Mursi'ye destek için yaptıkları oturma eylemine 14 Ağustos'ta kanlı bir müdahale düzenlendi. Olaylarda yaklaşık 600 kişi yaşamını yitirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler