Mustafa Can, Deniz Ticaret Odası yönetiminde

Mustafa Can, Deniz Ticaret Odası yönetiminde

Mart ayında Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanlığına seçilen işadamı Mustafa Can, Deniz Ticaret Odası yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

Denizi olmayan Çankırı topraklarında dünyaya gelerek hayat mücadelesini İstanbul'da sürdüren iş insanı ve halen Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanlığını yürüten Mustafa Can, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

12 Nisan Perşembe günü Deniz Ticaret Odası seçimlerinde Tamer Kıran'ın listesinden üye seçilmeyi başaran Mustafa Can, dün akşam gerçekleştirilen 116 üyeli Meclis toplantısında Türk denizciliğini yöneten Deniz Ticaret Odası Yönetim Kuruluna seçilen 10 isimden biri oldu.

Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu'na seçiminin ardından Sözcü18 Haber Merkezi'ne konuşan Mustafa Can "Sekiz aylık yorucu bir seçim çalışması sonrasında önce 116 üyeli meclise, sonrasında da 11 kişilik yönetim kurulu üyeliğine seçilmem bir Çankırılı olarak şahsımın 30 yıllık denizcilik sektöründeki çalışmamın madalyasıdır" dedi. Can sözlerini şöyle sürdürdü:

"Deniz Ticaret Odası'nın yönetimi bugüne kadar bu sektörde emek verenlere karşı adeta bir 'Lordlar Kamarası' rolündeydi. Oda binasının önünden geçerken içeriye girmeyi düşünemezdik. Ancak bugünden itibaren bu bina ile içerisinde görev yapan arkadaşlar, sektörün sorunlarına birinci elden el atarak öncelikli olarak toplanan üye aidatlarının, oda üyelerinin yaşadıkları problemlerinin çözümüne harcanmasına şahit olacaklar. Özellikle sektörde 'acenta' olarak hizmet verenlere karşı bugüne kadar sürdürülen kayıtsızlık, yeni yönetimle birlikte yerini çok daha sıkı ilişkilerin kurulmasına bırakacak. İzleyeceğimiz strateji ile Ankara'nın da işini kolaylaştıracağız. Sektördeki yasal düzenlemelerle ilgili görüş ve temennilerimizin çıkarılacak yasalarda önemli rol oynayacağını düşünüyorum. 4 yıllık görev süremizi yılların yaralarını sararak geçirecek ve Türk denizciliğinin tıkandığı önemli noktalarda sergileyeceğimiz icraatlerle sektörün umudu olmayı başacağımıza olan inancım tamdır. Böylesine bir göreve beni layık görenlere de ayrıca teşekkür ediyorum."

30714618_10156209485078864_9193548896347881472_n.jpg

İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın Yönetim Kurulu Asil Üyeleri; Adnan Naiboğlu, Başaran Bayrak, Burak Akartaş, İbrahim Tamer Haşimoğlu, Mustafa Can, Ömer Faruk Miras, Recep Düzgit, Şadan Kaptanoğlu Dikici, Timur Taylan Kalkavan ve Uğur Sina Şen'den oluştu.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri ise; Abdülvahit Şimşek, Ahmet Can Bozkurt, Hakan Çendik,İbrahim Kemal Barış Dillioğlu, Kemal Akbaşoğlu, Murat Kul, Mustafa Muhtaroğlu, Orhan Gülcek, Ümit Sandıkçı, Zihni Memişoğlu şeklinde belirlendi.

DİSİPLİN KURULU SEÇİMLERİ DE YAPILDI
Emre Eldener, Engin Özçelik, Eser Bayraktar, Fatih Yıldız, Bülent Dandin ve Remzi Ufuk Teker; İMEAK DTO Disiplin Kurulu Asil Üyeleri olarak belirlenirken, kurulun yedek üyelerinin isimleri ise şöyle; Tolgahan Bulut, Ruhi Duman, Henryk Antoni Jozef Drowniak, Cihangir İnanç, Ömür Karataş, ve Yasin Alemdar.

TOBB DELEGELERİ DE BELİRLENİ
İMEAK DTO'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Delegeleri de belirlendi. Sonuçlara göre, Ahmet Aygün Özgen, Başaran Bayrak, Cengiz Kaptanoğlu, Hacı Hakkı Deval, Hüseyin Mengi, Kerim Kalafatoğlu, Mehmet Sadi İnce, Metin Düzgit, Metin Şener, Mustafa Aslan, Nazmi Doğru, Orhan Aslan, Özdemir Ataseven, Özgür Aksoy, Recai Hakan Şen, Recep Düzgit, Şadan Kaptanoğlu Dikici, Şükrü Fazıl Uzun, Yılmaz Onur, Yılmaz Ulusoy, Yunus Can ve Yusuf Sertkaya asil üye olarak belirlendi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler