Mustafa Denizli Galatasaray'da

Mustafa Denizli Galatasaray'da

Galatasaray'da 3. kez Mustafa Denizli dönemi başlıyor.

Sarı kırmızılı kulüp, tecrübeli teknik adam ile 1,5 yıllık anlaşma sağladı. Mustafa Denizli, Galatasaray'daki görevine hafta sonu oynanacak olan Kasımpaşa maçı ile başlayacak. Mustafa Denizli ilk açıklamasında "Hem Fatih Terim hem de Hamza Hamzaoğlu'ndan bilgiler alabilirim" dedi.

Ve Hamza Hamzaoğlu’nun yerine gelen isim belli oldu. Mustafa Denizli, dün akşam yorumculuk yaptığı programda Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile bugün biraraya geleceğini söylemişti. Dursun Özbek de saat 12:00’de yaptığı açıklama ‘Mustafa Denizli ile görüşmeye gidiyorum” demişti.

Bu görüşmede son detaylar masaya yatırıldı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, gerçekleştirilen görüşmenin ardından yaptığı açıklamada “Toplantımız sonunda değerli Hocam ile görüşme yaptık. Yönetim olarak boşalan teknik direktörlük görevine hocamdan rica ettim. Hocamda prensip olarak kabul etti. El sıkıştık, önümüzdeki 1-2 gün içerisinde detaylandırıp sözleşme imzalayacağız. İki tarafa da hayırlı olsun” dedi.

MUSTAFA DENİZLİ’DEN İLK AÇIKLAMA
Tecrübeli teknik adam da basın toplantısında “Parantezi Galatasaray’da açtım ve umarım alnımın akıyla bu camiada kapatacağım. Eğer bir gün başarılarımı, ismimi risk edeceksem, uğruna her şeyimi risk edebileceğim camia burasıdır” şeklinde konuştu.

Henüz yardımcılarının kim olacağını belirlemediğini söyleyen Mustafa Denizli “Ancak hem Fatih Terim hem de Hamza Hamzaoğlu’ndan bilgiler alabilirim. Yetiştiğim Altay ve bir de mesleki kariyerimin başlangıcı olan camia bir gün benden görev istediyse bundan sadece onur duyarım. Güçlü ve zor bir görev bizi bekliyor. Bunun heyecanını yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

ANLAŞMA 1.5 YILLIK
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile Mustafa Denizli arasında gerçekleştirilen görüşme sonrası anlaşma sağlandı. 1,5 yıllık anlaşma sağlandığı öğrenilen Mustafa Denizli, hafta sonu oynanacak Kasımpaşa maçı ile birlikte mesaiye başlayacak.

Galatasaray’ın Çarşamba günü Atletico Madrid ile deplasmanda oynayacağı karşılaşmada takımın başında Taffarel olacak.

MUSTAFA DENİZLİ KİMDİR?
Teknik direktörlük kariyerine 1987 yılında Galatasaray’da başlayan Mustafa Denizli, Türk futboluna adını altın harflerle yazdırdı. Türkiye’de Galatasaray, Kocaelispor, Fenerbahçe, Manisaspor, Beşiktaş ve Çaykur Rizespor’u çalıştıran Mustafa Denizli, yurt dışında da Almanya ve İran’da çalıştı. Türkiye A Milli Futbol Takımı’nı da 1996-2000 yılları arasında teknik direktör olarak görev yapan tecrübeli çalıştırıcı, 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda milli takımı çeyrek finale çıkararak tarihe geçmişti.

Milli takımdaki başarısı dışında Galatasaray ile o dönemki adıyla Şampiyon Kulüpler Kupası yarı finali, yine o dönemki adıyla Kupa Galipleri Kupası’nda çeyrek final başarıları yaşadı. Fenerbahçe’yi 2001 yılında şampiyonluğa taşıyan Mustafa Denizli, sarı-lacivertli kulübü şampiyon yapan ilk yerli teknik adam olarak da tarihe geçti. Daha sonra 2009 yılında Beşiktaş’ı çalıştıran ve yine şampiyonluk yaşayan Mustafa Denizli, üç İstanbul kulübünü de şampiyonluğa ulaştıran ilk teknik adam oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler