Mustafa Koç'a veda günü

Mustafa Koç'a veda günü

Mustafa Koç, bugün son yolculuğuna uğurlandı.

İlk tören Koç Holding Genel Müdürlük binasında Üsküdar Nakkaştepe’de düzenlendi. Anma törenine aile üyeleri ve birçok kişi katılım sağladı. Sabah 10.10 sularında naaşı cenaze aracına koyuldu. Cenazenin Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii Altunizade’ye ulaştı. Koç’un öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı.

Koç’un Üsküdar Marmara İlahiyat Camii’nde kılınan cenazesi, Zincirlikuyu’daki aile kabristanlığına defnedildi.

Ani ölümüyle tüm sevenlerini üzen Mustafa Koç’un cenaze namazı Marmara İlahiyat Camii’nde kılındı. Namazı İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı. Taziyeleri Rahmi Koç, Ali Koç ve aile fertleri kabul etti. Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, bakanlar, milletvekilleri, iş adamları, spor dünyasından temsilciler ve çok sayıda seveni katıldı.

OSMANLI SANCAĞI İLE UĞURLANDI
Mustafa Koç son yolculuğuna Sadberk Hanım Müzesi’nden getirilen Osmanlı Sancağı ile uğurlandı. Aynı sancak daha önce de Mustafa Koç’un halası Sevgi Gönül’ün 2003 yılındaki cenaze töreninde kullanılmıştı. Mustafa Koç’un tabutunun üzerine örtülen Osmanlı sancağında ise şunlar yazıyor:

Lâ ilâhe İllallâhu el-Melikü’l-hakku’l-mubîn Muhammedun resûlullâh sadiku’l-va’di’l-emîn.

“Hak ve gerçek olan kainatın sahibi Allah’tan başka ilah yoktur. güvenilir ve sözünde sadık Muhammed, onun elçisidir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler