Mustafa Potukoğlu AKP Çankırı Merkez ilçeye aday!

Mustafa Potukoğlu AKP Çankırı Merkez ilçeye aday!

Çankırı Merkez'de AKP ilçe başkanlığı için aday adaylığı yarışı tüm hızıyla sürerken...

AKP Çankırı Merkez İlçe kongresine giden süreçte, Genel Merkez'de yaşanan aday adaylığı sürecinde belediye meclis üyesi Mustafa Potukoğlu bir adım öne geçti.

Halen AKP Merkez İlçe Başkanlığı görevinde bulunan Musa Çağlar, yaklaşık bir saat önce sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yayınladığı "Çankırımızın geleceği için Mustafa Potukoğlu hayırlı olsun" mesajıyla sıcak gelişmeyi haber verdi...

DÜN GECE AKP GENEL MERKEZİ BAHÇESİNDE YAŞANILANLAR VE
MERKEZ İLÇE ADAY ADAYI İBRAHİM AYRAN'IN BAŞINA GELENLER...
AKP Çankırı Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Ayran'ın 'merkez ilçe başkanlığı için aday adayı' olabilme yolunda verdiği mücadelede başına gelenler. 

akp-cankiri-merkezilce-adayadayi-ibrahimayran-resim-12.jpg

İBRAHİM AYRAN ANLATIYOR...
Dün AKP Genel Merkezi'ne çağrılan Merkez İlçe aday adaylarından, halen Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi emekli öğretmen İbrahim Ayran, 'aday adaylığı' sürecinde yaşanılanları Sözcü18'e anlattı.

"Genel merkezde aday adayları müracaatta bulunuyorlardı. Ben de gittim. Genel Merkez'de 6-7 aday adayı vardı. Ben de halen Çankır Merkez ilçede seçim işlerini yürütüyorum. Partinin içindeyim. Hatta hatta mutfağındayım. Sandık kurulundan tutun da tüm hizmetlleri yürüttük. Yaptığım bu hizmetlerden de bugüne kadar şikayetçi olmadık. Mesaimin büyük bir bölümünü Merkez İlçe'de harcıyorum. Ben de demokratik olarak aday adaylığı müracaatta bulundum. Ancak aday adaylığı formunu verince birtakım sıkıntılar yaşadım. Başta Merkez İlçe Başkanım olmak üzere; mevcut belediye başkanını destekleyenlerin adayları, orada birtakım olumsuz hareketler yaptılar.
Benim aday adaylığından çekilmem yönünde sözlü tacizlere muhatap oldum. Zaman zaman iteleşme - kakalaşmalar yaşandı. Bir ara 'Seni Çankırı'ya atalım' dahi dediler.

TEHDİTLER ALDIM
Daha sonra sözlü tacizler tehdide dönüştü. 'Çankırı'da zor yaşarsın', 'Çankırı'ya zor girersin' şeklinde cümlelere muhatap oldum. Benim çekineceğim bir durum yok. Bununla birlikte aday adaylığından çekilmem de söz konusu değil. Biz bir süreci yaşıyoruz. Sonuçta ben bir müracaat yaptım.
Sizlere aktardığım olayların tamamı AK Parti Genel Merkez'in bahçesinde, kameralar önünde yaşandı. Bunlar yetmedi tacizler yukarıda da devam etti. Ancak bütün bu baskılara rağmen ben müracaatımı yaptım. 

BEN HERKESİ KUCAKLARIM
Ben, şahsen partimin tüm teşkilatının birimleri içerisinde a ya da b şahsının, tamamen kişisel hırs ve menfaatlerden dolayı sürdürdükleri siyasi kavgadan büyük rahatsızlık duyuyorum. Genel Merkez yöneticilerin dedim ki; İki milletvekilini de kucaklarım. Belediye başkanımızı da kucaklarım. Tabii ki belli kriterler içerisinde olmak kaydıyla. Teşkilatın tüm birimlerini bu şekilde görürüm. Birleştirici bir ilçe başkanı olmanın gayretini göstereceğim dedim. 

YAŞANAN OLAYLAR HİÇ HOŞ DEĞİL
Okul müdürlüğünden emekliyim. 30 yıla yaklaşan bir devlet tecrübem var. Ancak bugün partimiz içerisinde yaşanan olaylar hiç hoş değil. Hele hele benim Genel Merkez'de yaşadıklarımın tensip edilecek bir yanı yok.

MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN FİLİZ
ADAYLIK BAŞVURUSU YAPMAMAM YÖNÜNDE TELKİNDE BULUNDU
Merkez İlçe seçimleri için aday adaylığı müracaatında bulunan İbrahim Ayran sözlerini "Aday adaylığı müracaatımı yaptığım saatlerde bölge milletvekilimiz H
üseyin bey geldi. Şahsımı benim adaylık başvurusunda bulunmamam konusunda iknaya çalıştı. Ben de kendisine, 'kimseye hakaret etmiyorum. kimsenin hakkına da müdahil olmuyorum' dedim, lakin çok ısrarcı oldu ancak kararlılığımı görünce çekildi." diyerek tamamladı.

GENEL MERKEZ'E GİDEREK ADAYLIK MÜRACAATINDA BULUNAN İSİMLER
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre dün akşam AKP Genel Merkezi'ne giderek Çankırı - Merkez İlçe kongresi için aday adaylığı müracaatında bulunan isimler; Mustafa Potukoğlu, Ahmet Ulusoy, Sadık Demirtaş, Murat Babayusuf, Duran Karakoyun, Müjdat Genç ve İbrahim Ayran.

İbrahim Ayran dışında kalan isimlerin AKP Genel Merkezi'nde bulunan isimerin çoğunluğu 'aday adaylığı' müracaatı yerine yetkililere; "Ben Mustafa Potukoğlu adına aday adaylığımdan çekiliyorum" cümlesini kurdukları da iddia edildi.

ÇERKEŞ VE ELDİVAN'DA TEK ADAYLI SEÇİM
Öte yandan Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre, AKP Çerkeş'te Hayati Kaya, Şabanözü'nde Mustafa Dülger, Kızılırmak'ta Kemal Yılmaz ve Eldivan'da Faruk Dilsiz ile seçimlere gireceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
28 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler