Mustafa Tanış’ın babası: Saraylar yapana kadar uçan tabutları değiştir

Mustafa Tanış’ın babası: Saraylar yapana kadar uçan tabutları değiştir

Konya’da düşen F4 uçağında şehit olan Hv. Plt. Kur. Yzb. Mustafa Tanış’ın babası Hayri Tanış, "Saraylar yapana kadar uçan tabutları değiştir." dedi.

Konya'da şehit olan düşen uçakta şehit olan Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış'ın babası Hayri Tanış, acısından isyan etti. Tanış, "Bunları yazın 'yavrum uçan tabut ile gitti' diye. Yazmazsanız en adi insansınız. Saraylar yapana kadar uçan tabutları değiştirsin. Yandım ben yandım, yanıyorum." dedi.

Konya'da düşen F4'ün pilotlarından Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış'ın Yenimahalle Akın Caddesi Narin Sokak'ta baba ocağında yas vardı. Aile fertlerinin taziyeleri kabulünden sonra cenazelerini teslim almak üzere Eskişehir'e doğru yola çıktı.

Şehit pilotun babası Hayri Tanış'ın yola çıktıkları sırada mikrofonlara konuşmak istemesini çevredekiler engellemek istedi. Tanış basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bunları yazın 'yavrum uçan tabut ile gitti' diye. Yazmazsanız en adi insansınız. Saraylar yapana kadar uçan tabutları değiştirsin. Saray yapana kadar uçan tabutları değiştirsin. Yandım ben yandım, yanıyorum. Ben yanıyorum onlar da yansın. Onlar da yansın. Ben öldüm artık bundan sonra öldüm. Millet vatandaş duysun bunları. Başka analar ağlamasın, başka ocaklar sönmesin."
 
Tanış'ın yakınında bulunanlar acılı babanın basın mensuplarına konuşmasını engellemek için, binecekleri askeri otobüse arkadan götürdü. Acılı baba bütün engellemelere rağmen sesini yükseltip konuşmaya çalıştı. Ailenin diğer fertlerinin de otobüse binmesiyle acılı aile, Eskişehir'e hava yoluyla gitmek üzere yola çıktı. Şehit pilot için yarın cuma vakti Kocatepe Camii'nde tören yapılması planlanıyor.

PİLOTUN ARKADAŞI: FIRLATMA KOLTUKLARININ ÇALIŞMADIĞINI SÜREKLİ SÖYLÜYORDU
Konya’da düşen askeri uçakta şehit olan askerlerden Kurmay Binbaşı Pilot Mustafa Danış’ın Ankara’da evine acı haber ulaştı. Evli 1 çocuk babası olan Danış’ın çocukluk arkadaşı; ”Bu uçakların çok demode olduğunu, fırlatma koltuklarının çalışmadığını sürekli söylüyordu. F-16’ya geçse kendini daha güvende hissedeceğini söylüyordu ama olmadı.” dedi.

Konya’da 112'nci Filoya ait bir adet F-4E 2020 uçağının düşmesi sonucu şehit olan Kurmay Binbaşı Pilot Mustafa Danış’ın Yenimahalle Akın Caddesi Narin Sokak Mutlu Apartmanı 33/1 numarada bulunan evine acı haber ulaştı.

Acı haberi alan aile yakınları yıkılırken, yakınları ve komşuları da evlerine taziye için akın etti. Şehit Pilot Mustafa Danış’ın çocukluk arkadaşı şehitle ilgili şu bilgileri verdi: "En son 15 gün önce görüştük kendisiyle. Yeni kızı olmuştu. 9 aylık bir kızı vardı. Benim kızım 15 aylık bakımını falan konuşuyorduk kendisiyle. Babası çok gururluydu yani. Karıncayı incitmeyecek bir insandı. Çok mütevazıydi. Babası aslında bugün Eskişehir’e gideceklerdi. Gelininin yanına biletini almışlardı. İşte gelinini arayınca gelininden öğrendi. Ankara’dan bir isteğiniz var mı demiş gelinine. Onlar da Almanya’ya göreve gidecekti kendisi, bebeklerine bakmak için babasıyla annesi gidecekti. Babası sabah yıkıldı işte. Kendisi F-4 pilotuydu. F-4’lerin değişmesi konusunda kendisi de diyordu zaten. Bu uçakların çok demode olduğunu, fırlatma koltuklarının çalışmadığını sürekli söylüyordu. F-16’ya geçse kendini daha güvende hissedeceğini söylüyordu ama olmadı. Babası ilk haberi aldığında, 'tabutta uçuyor oğlum' diyordu. İsyan ediyorlardı değişmesi için uçağın. F-4’lerin en son kalkacağını söylediler ama hala uçuyorlar."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler