Müteahhit kayboldu tadilat yarım kaldı!

Müteahhit kayboldu tadilat yarım kaldı!

Korgun İlköğretim Okulunun onarım ihalesinde yaşanan sorunlar öğrencilerle birlikte velileri de sıkıntıya soktu.

"Balık baştan kokunca" faturayı yine vatandaş ödüyor. Korgun İlköğretim Okulu için yaz aylarında yapılan güçlendirme-tadilat ve onarım ihalesini alan müteahhit işi yeni öğretim yılına yetiştiremeyince yaklaşık 240 öğrenci ve velisi bugünlerde hayli zor günler yaşıyor.

Edinilen bilgilere göre Korgun'da tek olan ilköğretim okulunun güçlendirme-tamirat ve onarım işlemleri için yapılan ihaleyi kazanan yüklenici firma, yapması gereken işleri zamanında tamamlayamayınca iş akdi İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından feshedildi.
 
ÖĞRENCİLER VE VELİLERİ PERİŞAN
 
Okulun yaklaşık 240 öğrencisi de yine Korgun'da bulunan Çok Programlı Lise'de eğitimlerine devam ettiler. Lise öğrencileri ile birlikte aynı binada zor şartlar altında ilk dönemi tamamlamak üzere olan ilköğretim öğrencileri ve velileri yaşanan durumdan hayli şikayetçi. Konuyla ilgili olarak Sözcü18'e konuşan Okul Aile Birliği Başkanı Şaban Koçak "İlçemizde bir ilkokul binası bulunmakta ve bu bina 2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılı başlangıcına yetiştirilmek üzere ihaleye çıkarıldı. Ancak yüklenici firma yapması gereken çalışmayı zamanında bitiremeyince iş akdi feshedildi. Böylece okuldaki onarım ve tadilat işleri olduğu gibi yarım kaldı. Günlerdir süren belirsizlik halen sonuçlanmadı. Çocuklarımız ve aileleri yaşanan durumdan hayli şikayetçi. İlköğretim dönemindeki çocuklarımız liseli gençlerle birlikte ayni koridorlarda bulunmakta. Özellikle ana sınıfı öğrencilerimizin yaşadığı sıkıntı anlatılmakla bitmez. Yetkililerin içinde bulunduğumuz soruna çözüm bulmalarını istiyoruz" dedi.
 
KORGUN İLKÖĞRETİM OKULU
CHP'Lİ MİLLETVEKİLİNİN DE GÜNDEMİNDE
 
cankiri-korgunilkogretimokulu-onarim-sozcu-resim-011.jpg
 
KADİR GÖKMEN ÖĞÜT: ÇANKIRI'DA BAZI OKULLAR
STANDART DIŞI ÖĞRETMENLER İSE EKSİK
 
Hükümetin büyük vaatlerle getirdiği 4+4+4 sisteminin olumsuz sonuçları her gün bir başka kentten gelen haberlerle gün yüzüne çıkıyor. CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de Çankırı'nın bu konuda yaşadığı sıkıntılarına değindi.
 
Korgun ilçesindeki ilkokul binasına 2012-2013 eğitim yılına yetişmek üzere güçlendirme ve mantolama işlemi başlatıldığını söyleyen Öğüt, bu çalışmaların yarıda bırakıldığını söyledi.
 
Öğrencilerin ayrıca çok programlı lisede sıkışık sınıflarda eğitim görmek zorunda kaldığını ifade eden CHP'li Öğüt, "Sizlerin de çok sakıncalı olarak söylemiş olduğu 6 yaşındaki çocukla 18 yaşındaki delikanlı aynı koridorlarda dolaşmaktadır" diye konuştu.
 
Çerkeş ilçesindeki Anadolu Lisesi'nde 5 branş öğretmeninin eksik olduğunu belirten Öğüt, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e söz konusu sıkıntılarla ilgili ne tür çözümler düşündüklerini sordu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler