Müthiş iddia! Fatih Terimin yerine...

Müthiş iddia! Fatih Terim'in yerine...

İtalyan basını, Ünal Aysal’ın kriz anında ya da sezon sonunda Terim’in yerine Mancini veya Hiddink’i getireceğini yazdı.

Fatih Terim’in Milli Takım’a imza atmasının üzerinden 24 saat geçmeden transfer iddiaları gelmeye başladı. Çizme basını, Ünal Aysal’ın olası bir kriz anında ya da sezon sonunda Terim’in yerine Mancini veya Hiddink’i getireceğini ileri sürdü...
 
Türkiye’de çok tartışılacak bir kararla hem Galatasaray’ı hem de A Milli Takım’ı çalıştıracak olan teknik direktör Fatih Terim’in bu seçimi, İtalya basınında da geniş yankı uyandırdı. İtalyan siteleri, Fatih Terim’in 3. kez Türk Milli Takımı’nı çalıştıracağını duyururken, Galatasaray’ın teknik patronluğu için ise iki iddia ortaya attılar. Fiorentina ve Milan’ı çalıştıran Fatih Terim’in sezon sonunda Galatasaray’dan ayrılacağını ifade eden Calciomercato, Ünal Aysal yönetiminin tecrübeli hocanın yerine düşündüğü ilk adayın Roberto Mancini olduğunu ileri sürdü.
 
Şu anda boşta olan Manchester City’nin eski teknik patronu için başkan Ünal Aysal’ın görüşme talebinde bulunduğu iddia edilirken; İtalyan hocanın da Drogba, Sneijder, Muslera, Felipe Melo ve Hamit Altıntop gibi yıldızlarla çalışmaya sıcak bakabileceği belirtildi. Ayrıca sezon içinde de yönetim ile Terim arasında herhangi bir kriz yaşanması halinde bu planın hemen yürürlüğe girebileceği ifade edildi. 
 
‘HİDDİNK YABANCI DEĞİL’
İtalyan medyasında yer alan haberlerde; SarıKırmızılılar’ın Guus Hiddink’e de yönelebileceği vurgulandı. Hiddink’in daha önce hem Fenerbahçe’yi hem de Milli Takım’ı çalıştırdığı için Türk futbolunu yakından tanıdığına yer verilirken, Terim’in yerine Hollandalı teknik adama da teklif götürülebileceği iddia edildi. 
 
MANCİNİ, KOLTUĞU TERİM'DEN ALMIŞTI
İtalya’da Fiorentina’yı çalıştıran Terim, Milan’a geçtiğinde, halefi Roberto Mancini olmuştu... Mancini, Terim’in finale taşıdığı Fiorentina’nın başında İtalya Kupası’nı kazanarak kariyerindeki ilk başarısını elde etmişti. Devamında 2 yıl Lazio’yu çalıştıran Mancini, 4 yıl görev yaptığı Milan’dan biri Juventus’un elinden alınarak verilen 3 şampiyonluk yaşadı. 3 yıl görev yaptığı Manchester City’de de 2011-12 sezonunda şampiyonluk kupasını kaldırdı. 49 yaşındaki başarılı hoca, 2007-08 sezonunda Milan’ı çalıştırırken İtalya’nın en iyi hocası seçilmişti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler