'Namus bu kadar ucuz mu?' İZLE

'Namus bu kadar ucuz mu?' İZLE

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı için verdiği namus yeminini bozduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CNN Türk’te Tarafsız Bölge programının konuğu oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’nı eleştiren Kılıçdaroğlu hükümetin Erdoğan tarafından by-pass edildiğini dile getirdi. İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından bazı satır araları:

RESEPSİYONA KATILMAYACAĞIM
Ak Saray’daki 29 Ekim Resepsiyonuna davet edildim. Ama katılmayacağız. Biz Cumhurbaşkanı ile aramızı mesafeli tutacağız. Ak Saray’da harcanan paraya yazık. O kadar para daha önemli işlerde kullanılabilirdi. Mütevazi bir başbakanlık binamız vardı. İngiltere’ye gidin orada da öyledir.

NAMUS BU KADAR UCUZ MU?
Erdoğan Cumhurbaşkanı değil ki. AKP Genel Başkanı şu an. Biz yemin törenine de katılmadık. Çünkü oradaki yemini inanarak söylemeyeceğini biliyorduk.

Cumhurbaşkanlığına oturduğundan itibaren biz onu eleştirmedik. Muhatap olarak Davutoğlu’nu aldık. Hatta Davutoğlu ‘sizin muhatabınız artık benim’ demeden önce söyledik. Açıklama da yaptık böyle yapacağız diye. Ben Davutoğlu ile tartışıyorum. Ama bu arada parazit yapıyor. Öyle yaparsa biz de yanıt veririz. Tarafsızlık konusunda namusu ve şerefi üzerine yemin etti. Namus bu kadar ucuz mu? ‘Bu makamda bu söylenmez ama’ diyor. Söyleme o zaman. Yeminine sadık kal.

CHP’NİN TEZKERE TEKLİFİ
Biz o tezkere teklifi ile hemen dibimizdeki Kobani’de yaşanacak bir sivil katliamına seyirci kalınmaması için yaptık. Bizim demek istediğimiz YPG ile Türk askeri omuz omuza versin de IŞİD’le çatışsın değil. Orada sivil ölümlerin önüne geçilsindir. YPG ile birlikte olacaklarsa da olsunlar. Sınırımıza yeni bir terör örgütü daha yerleşmiş olacak eğer IŞİD orayı alırsa. Ve yaklaşık 400 kilometre karelik bir alanın da hakimi olmuş olacak. Hükümet bunu düşünmüyor. Ama ben düşünmek zorundayız.

ESAD KARŞISINDA NİYE BU DUYARLILIK YOKTU?
Biz Esad’la hiçbir zaman birlikte tatil yapmadık. Kardeşim demedim ona. Ailece fotoğraf çektirmedik. Biz kim baskıcı bir ülkeyse bunu ortaya koymuşuzdur. Esad’ı her zaman eleştirdim. Arkadaşlarımız da eleştirdi. Hatta içlerinde küfredenler bile oldu.

İŞTE O ANLAR...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler