Napoli: 2 - Beşiktaş: 3

Napoli: 2 - Beşiktaş: 3

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ndeki 3. maçında Napoli'yi deplasmanda 3-2 mağlup etti.

Çizme'de rakibine sahayı dar eden Kartal, 2. tur yolunda büyük bir zafer kazandı. Aboubakar bir açıldı pir açıldı, Quaresma asistleriyle coşturdu, San Paolo'da zafer gecesi oldu.

Güneş'ten iki değişiklik
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Napoli karşısında son lig maçına göre 2 farklı oyuncuyla sahaya çıktı. Güneş, Kayserispor maçı kadrosunda yer alan Anderson Talisca ile Cenk Tosun'a bu maçta görev vermezken, bu iki ismin yerine Adriano ve Quaresma'ya şans verdi. Bu arada, 2011-2015 yılları arasında Napoli forması giyen Gökhan İnler, 2 sezon aradan sonra San Paolo Stadı'na bu akşam ilk kez rakip olarak yedek kulübesinde yer aldı.

Serie A'da son 2 haftayı puan alamadan geçiren ev sahibi Napoli'de ise teknik direktör Maurizio Sarri, kadroda son oynadıkları Roma maçından 4 ismi değiştirdi. Sarri, Roma maçında forma şansı verdiği Hysaj, Maksimovic, Allan ve Gabbiadini'nin yerine Maggio, Zielinski, Mertens, Chiriches'i Beşiktaş karşısında oynattı. Mavi-beyazlı takımın, Polonyalı golcüsü Arkadiusz Milik de sakatlık sebebiyle 18 kişilik kadroda yer almadı. 

Kartal'ın 100. golü Adriano'dan
Maça biraz tutuk başlayan temsilcimiz, 12. dakikada altın buldu. Hızlı gelişen Beşiktaş atağında Tolgay'ın pasında topla buluşan Quaresma'nın sağdan yaptığı yerden ortada arka direkte müsait durumdaki Adriano, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Siyah beyazlıların Avrupa Kupalarında dış sahada 100. golünü kaydeden Brezilyalı oyuncu, adını Beşiktaş tarihine yazdırdı. Golden sonra savunmaya çekilen Kara Kartal, ani ataklarla ikinci golü aradı. 

30. dakikada ise Napoli beraberliği yakaladı. Sağ kanattan gelişen atakta Jose Callejon'un içeriye çevirdiği topta ön direğe koşu yapan Mertens, meşin yuvarlağı Fabri'nin yanından filelere gönderdi.

Aboubakar Napoli'ye patladı
38. dakikada yeniden gol diye ayağa kalktık. Napoli savunmasında Jorginho'nun kısa düşen geri pasına hareketlenen Aboubakar, kaptığı topla ceza sahasına girdi. Kamerunlu futbolcunun, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Reina'nın ayağına çarparak filelere gitti. Böylece siyah beyazlı forma ile resmi maçlarda ilk golünü kaydeden Aboubakar, Şampiyonlar Ligi'nde de çıktığı 13 maçta 7. kez fileleri havalandırdı. Bu gol aynı zamanda ilk yarının skorunu belirledi.

Bravo Fabri
Beşiktaş ikinci yarının başında büyük bir tehlike atlattı. 50. dakikada Fabri, Insigne'nin 50. dakikada kullandığı penaltıyı kurtarmayı başardı. Bu dakikadan sonra topu ayağında tutan Kara Kartal, yaptığı ataklarla da her an 3. golü bulacağının sinyalini verdi.

Aboubakar bir açıldı pir açıldı
69. dakikada ise maçın hakemi Sergei Karasev Napoli lehine bir kez daha penaltı kararı verdi. Bu kez beyaz noktanın başına geçen Manolo Gabbiadini skoru 2-2'ye getirdi. 86. dakikaada Vincent Aboubakar ile bir gol daha bulan Beşiktaş, zorlu deplasmandan üç altın puanla döndü.

Böylece grupta 5 puana çıkan Kartal, 2. sırada yer aldı. Napoli ise 6 puanda kaldı. Kartal, 1 Kasım'da Vodafone Arena'da Napoli'yi konuk edecek.

NAPOLİ: 2 - BEŞİKTAŞ: 3

STAT: San Paolo  
STAT: Sergei Karasev 

NAPOLİ: Reina, Ghoulam, Koulibaly, Insigne, Chiricheş, Zielinski, Hamsik, Jorginho, Callejon, Maggio, Mertens.
TEKNİK DİREKTÖR: Maurizio Sarri

BEŞİKTAŞ: Fabri, Andreas Beck, Marcelo, Dusko Tosic, Caner Erkin, Atiba Hutchinson, Necip Uysal, Tolgay Arslan, Adriano Anderson Talisca, Quaresma, Vincent Aboubakar
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler