Nasıl kaçırdık bu adamı!

'Nasıl kaçırdık bu adamı!'

Real Madrid'e 4 gol atan süper golcu, 3 yıl önce Aykut Kocaman'ın listesinde 1 numaradaymış...

Borussia Dortmund’un Real Madrid’i 4-1’le devirdiği Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında 4 gol atarak geceye damgasını vuran Robert Lewandowski’nin Fenerbahçe’nin kapısından döndüğü ortaya çıktı. Öyle ki sarı-lacivertlilerde Alman ekibinin son 3 yılındaki çıkışında bizzat katkısı bulunan Polonyalı golcüyü elden kaçırmanın üzüntüsü yaşanıyor. 

Almanya'ya transfer olmadan önce ülkesinde Lech Poznan formasını giyen 24 yaşındaki futbolcuyu Aykut Kocaman 3 sezon önce henüz Fenerbahçe’de sportif direktörlük görevi yürütürken keşfetti. Bir sezon boyunca geleceğin yıldızlarını araştıran ve çıktığı seyahatlerle oyuncuları canlı da izleyen Kocaman, sunduğu raporda mutlaka alınması gereken gençler listesinin başına o zaman 21 yaşında olan Lewandovski’yi koydu. 
 
KOCAMAN ÇOK İSTEDİ
Kocaman'ın teknik direktörlüğünün ilk senesinde de bu oyuncu için girişimde bulunan sarı-lacivertliler teklif de iletti ancak Dortmund devreye girince oyuncu tercihini Alman ekibinden yana kullandı. Polonya 1. ve 2. liginde gol krallığı yaşayan oyuncu son olarak Real Madrid’e attığı 4 golle dünya basınının konuştuğu isim oldu. İşte Borussia Dortmund’un dünyanın en zengin kulübü Real Madrid’e futbol dersi verdiği gece F.Bahçe’de Robert Lewandowski’nin ismi yeniden gündeme geldi. 
 
KULÜPTE İZLEDİLER
Benfica maçından bir gece önce kulüpte başkan Aziz Yıldırım, bazı yöneticiler ve yakın dostları ile B.Dortmund ile Real Madrid arasındaki Şampiyonlar Ligi mücadelesini izlerken, maç sonu başkan çok uğraşmalarına karşın Real’in ağlarını 4 kez sarsan Polonyalı golcüyü kadrolarına katamadıklarını bizzat açıkladı. 
 
Aykut Kocaman da kısa bir süre gruba dahil olurken, Yıldırım, Lewandowski ile ilgili olarak yaptığı “Biz bu adamı 3 yıl önce istemiştik. Aykut hoca da o zaman almak için çok çaba sarf etmişti. Buluyoruz, ediyoruz ancak onlar Türkiye’yi tercih etmiyorlar. Bu seviyede oyuncuların Türkiye’ye gelebilmelerini sağlayacak bir düzeye ulaşmamız lazım” değerlendirmesiyle transferi gerçekleştirememekten duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler