Nazımın doğum günü konserle anılacak

Nazım'ın doğum günü konserle anılacak

Nazım Hikmet’in doğumunun 111. yılı anısına düzenlenecek konserde Ustanın şiirleri Hasan Yükselir’in besteleriyle Başkentlilerle buluşacak

Nazım Hikmet’in şiirlerini özgün besteleriyle yorumlayan müzisyen Hasan Yükselir, Ustanın doğumunun 111. yılı anısına Başkentte konser verecek. Ankara Barosu Gelincik Merkezi ve Yenimahalle Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Sevda Ateşten Bir Gömlek” adı verilen konserde Yükselir, ömrü boyunca yakasını ayrılıklardan kurtaramamış Nazım Hikmet'in, Tahir ile Zühre, Mavi Gözlü Dev, A Be Şair, Af, Günler, Ayrılık, Seni Kıskanıyorum, Hoş Geldin Kadınım ve daha birçok eserini piyano, saksafon ve kontrbas gibi enstrümanlar eşliğinde seslendirecek.

Yenimahalle Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde 15 Ocak Salı günü saat 20.00’da başlayacak olan konseri tüm Başkentliler ücretsiz olarak izleyebilecek.
 
Türkiye’yi yurtdışında Anadolu müzikleriyle temsil eden Hasan Yükselir başta Almanya olmak üzere Fransa, İsviçre, Hollanda, Avusturya, Belçika, İngiltere ve Kanada’da konserler verdi. Devlet tiyatrolarında ve özel tiyatrolarda sahnelenen 20′ye yakın birçok oyunun müziklerini yaptı. Yükselir, Nazım Hikmet’in doğumunun 100’üncü yılı anısına hazırladığı “Sevda Ateşten Bir Gömlek” adlı albümüyle Usta’nın aşklarını ve siyasi mücadelesini müzikal bir kurgu içerisinde yorumluyor. Anadolu müziğinin bu toprakların kültürünü anlatmanın en güzel yolu olduğunu söyleyen Yükselir, “Ülkemin değerlerini yurtdışına taşımalıyım. Bir yorumcuysan, yurtdışında seslendireceğin eserler de tamamıyla bu topraklara ait olmalı” diyor.
 
Konser: Nazım Şarkıları – Sevda Ateşten Bir Gömlek
Solist ve Besteci: Hasan Yükselir
Tarih: 15 Ocak 2013 – Salı
Saat: 20.00
Yer: Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Yıldız Kenter Tiyatro Salonu
       Bağdat Cad. Urankent Yanı/Yenimahalle

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler