Ne mutlu Kürdüm demenin sakıncası yok İZLE

'Ne mutlu Kürdüm demenin sakıncası yok' İZLE

Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş CNN Türk'te katıldığı Aykırı Sorular programında Enver Aysever'in sorularını yanıtladı.

Enver Aysever, "Biri ne mutlu Kürdüm derse ne olur?" diye sordu. Türkeş ise “Ne mutlu Kürdüm demenin bir sakıncası yok” dedi.

İşte programdan satırbaşları:
 
Kürt sorunu var mı?
 
- Kürt sorunu yok. Sınır ötesinden aşıp gelen terör sorunu var. Bölgeler arasında gelir eşitsizliği var.
 
- Sınır ötesinden gelen terör sebebiyle gelen kalkınma problemi var. Şu an ortada bir çözüm yok. Hapisteki bir teröristle İzmir’de yaşayan bir Kürt vatandaşının hakkını mı isteyeceğiz.
 
-Benim Çanakkale’de yaşayan Kürt vatandaşıma sorduk mu? Bu adam senin adına yetkili midir diye sorduk mu? Sayın Başbakan o kadar yanlış bir şey yapıyor ki. Silah tehdidi ile oy almış bir partinin neyini temsil ediyorsunuz” şeklinde cevap verdi.
 
 
Herkes Türk olmak zorunda mı?
 
-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak zorunda ve kanunlara riayet etmek zorunda.
 
Anayasada Türk tanımı olmasa, Türlük ortadan kalkmış olur mu?
 
-Bu niye rahatsız ediyor insanları? Karşı soruda bu.
 
Adam ben Türk değilim diyor?
-Etnisiteni sormuyor. Sana vatandaşlığını soruyor.
 
Türkiyeli lafı olmaz mı?
- O da İtalyanca’dan geliyor. Ne yapacağız? İtalyanca'ya mı dönüyoruz. Bu coğrafyaya bir Türkiye demedik ki. Eski haritalarda İtalyanca Turkia diye yazılıyordu. Muhtemelen de Türkiye oradan geliyor.
 
-"Türk demekten rahatsız oluyoruz, Türkiye diyeceğiz" Bunlar o kadar saçma, o kadar havada ve zemin bulmayan konuşmalar ki. Tam bu noktada Milliyetçi Hareket Partisi’nin hassasiyetlere vurgusu ortaya çıkıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler