Ne olacak bu Üsküdar'ın hali?

Ne olacak bu Üsküdar'ın hali?

Yağmur yağdı ve Üsküdar yine bildik sahneleri yaşadı.

İstabul'da etkili olmaya devam eden sağanak yağmur nedeniyle Üsküdar Meydanı sular altında kaldı. yağmurda Üsküdar böyle oluyor, vatandaşlar çile çekiyor. Geçtiğimiz günlerde de yine şiddetli bir yağış olmuş ve Üsküdar'da su denizle aynı seviyeye ulaşmıştı. Peki Üsküdar'da neler oluyor, her yağmur yağdığında Üsküdarlılar neden bunu yaşıyor? Daha önceleri de yağış olmasına rağmen bu sorunla karşılaşmayan Üsküdarlılar, sorunun biran önce çözülmesini bekliyor.

Meydanda önceki yağmurlarda görmeye alışık olduğumuz su baskını görüntüleri tekrarlandı. Yağmur nedeniyle vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadılar. Yolun karşısına geçmeye çalışan vatandaşlar su içinde düşme tehlikesi atlattı. Meydandan denize akan sel suyu adeta şelale oluşturdu.      

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış Üsküdar'da sahil yolunu taşırınca deniz ile karanın adeta birleşmesine neden oldu. Araçlar olduğu yerde kalırken yayalar ise nehire dönen yolda karşıdan karşıya geçmekte zorlandı.Adeta selin denize birleştiği yerde şelale görüntüsü oluştu.

İSTANBUL, yine sabah saatlerinde başlayan yaz yağmuruna teslim oldu. Birçok ilçede evlerin bodrum katlarını su basarken, yollar da adeta nehire dönüştü. İstanbul’u etkisi altına alan sağanak yağıştan en çok etkilenen ilçeler arasında yer alan Üsküdar’da yine o bildik manzara vardı. Üsküdar’da, her yağmurda olduğu gibi deniz ve sahil bir kez daha birleşti. Otomobiller yağmur suları nedeniyle yollarda kalırken, yayalar da diz boyu su nedeniyle zor anlar yaşadı. Onlarca kişi sel suları nedeniyle Marmaray’ın çıkışında mahsur kaldı. Üsküdar’daki sahil yolu yine taşarak, denizle kara bir kez daha birleşti.

GENÇ KADINI VATANDAŞLAR KURTARDI
Araçlar suyun yüksekliği nedeniyle olduğu yerde kalırken, acelesi olan yayalar da  nehire dönen yolda karşıdan karşıya geçmek için dizlerine kadar suyun içinde kalıp, yürümekte zorlandı. Marmaray’dan çıkanlar, bir süre yağmurun dinmesini bekleyip, Üsküdar’ın göle dönüşen manzarasını seyretti. Araçları içinde mahsur kalan sürücüler de yağmur sularının çekilmesini beklerken, sahil yolunda hem yaya hem araç trafiği felç oldu. 

Caddeyi karşıdan karşıya geçmek isteyenlerin kimi arkadaşının elinde tutarak birbirine destek olurken kimi de akıntıya karşı güç bela direnerek karşıya geçmeyi başardı. Yaklaşık bir saat süren sağanak yağışın durmasının ardından hayat normale döndü.

5 MAZGAL EKLENMİŞTİ
Daha önceleri de yağış olmasına rağmen bu sorunla karşılaşmayan Üsküdarlılar, sorunun biran önce çözülmesini bekliyor.

Üsküdar’da her yağışın sele neden olmasının nedeni Afet Uzmanı Dr. Kubilay Kaptan tarafından, “Marmaray’ı su basmasını önlemek için yağmur suları ve gider boruları kapatılmıştı” sözleriyle açıklanmıştı. Üsküdar Belediyesi de, Üsküdar Meydanı’nda yağmur suyunun  tahliyesi için yeni borular ve 5 mazgal eklemişti. 

Üsküdar’daki taşkınlarla ilgili konuşan Afet Uzmanı Yar. Doç. Dr. Kubilay Kaptan, Marmaray’ı su basmasın diye bu görüntülerin ortaya çıktığını ileri süpür şöyle demişti:

“Üsküdar’da yoğun yağışlarda denizin kabararak deniz kenarındaki yolları su basması ihtimali yüksek. Ayrıca bu bölgede rögar sayısı az. Rögar genişlikleri de yeterli olmadığı için su, hızlı bir şekilde tahliye edilemiyor. Buradaki en büyük sorun ise Marmaray. Çünkü Marmaray gibi ileri teknoloji içeren tünellere su basması çok riskli. Bu yüzden Marmaray’ın karada kalan üst kısımlarındaki rögar ve yağmur suları gider boruları kapatılmıştı. Amaç su basmasını engellemekti. Diğer altyapı sistemleri de yetersiz olduğu için su yeterli şekilde tahliye edilemedi.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler