'Ne olur götürmeyin'

'Ne olur götürmeyin'

Mardin’in Dargeçit ilçesinde PKK’lı teröristlerin zırhlı polis aracına düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan 4 polisten İbrahim Halil Aksoy (45), Akif Hatunoğlu (29) ve Ahmet Akalın (22) dün düzenlenen törenlerle gözyaşları içinde toprağa verildi.

Adana’da toprağa verilen Akif Hatunoğlu’nun cenazesi önce Sarıçam ilçesindeki baba evine götürüldü. Eşi hemşire Semra Hatunoğlu, cenaze aracında eşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna son kez dokunup, ağıt yaktı. “Emanetine sahip çıkacağım” diyen Semra Hatunoğlu, yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Şehidin 2 yaşındaki kızı Sebiha’ya ise polis şapkası takıldı.

HELİKOPTERİN YOK MU
Şehidin Trabzon’dan gelen kayınvalidesi Fatma Gümüştaş tören sırasında “Cumhurbaşkanı, Başbakan gelip bunların canını geri versin” diye bağırdı. Gümüştaş’ın oğlu ise şunları söyledi: “İnsanları tenekelerle göreve gönderiyorsunuz. Paranız mı yok sizin? Her şeye paranız var. (Şehidimiz var, kimse bağırmasın denildiğinde) Benim şehidim bağırıyordu, ölmeden önce bağırıyordu zaten. Bu teneke araba ile göreve gidiyor. Sen saray yaptırıyorsun, 1 milyar dolara saray yaptırıyorsun, saray... Helikopterin yok mu arkadaşım senin. Nasıl bir şey anlamıyorum, kelle koltukta gidiyor bu arkadaş. Helikopterin yok mu? Hani biz büyük devletiz?”  

Cebinden, “Eğer bir gün yaban ellerde şehit düşersem, hiçbir hükümet temsilcisi gelmesin cenazeme. Çünkü onlar uyuduğu için bunca şehitler verildi” yazılı vasiyet çıktığı ileri sürülen ancak doğrulanmayan şehit polis için Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan, İçişleri Bakanı, Çevre ve Şehircilik Bakanı, Emniyet Genel Müdürü ve Adana Valisi çiçek gönderdi. Buruk Mezarlığı’nda düzenlenen cenaze törenine aralarında bazı milletvekillerinin de olduğu yaklaşık 2 bin kişi katıldı. 

GÜLSUYUYLA YIKANDI
Dargeçit İlçe Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy’un cenazesi 13 yıl görev yaptığı Antalya’nın Alanya ilçesinden son yolcuğuna uğurlandı. Şehidin cenazesi önce helallik almak üzere evine götürüldü. Bu sırada, Aksoy’un annesi Emine Aksoy, fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Emine Özmüftüoğlu Camisi’ndeki cenaze törenine Alanyalıların taşıdığı dev Türk bayrağının arkasındaki cenaze aracıyla götürülen şehit polisin tabutu musalla taşında gülsuyuyla yıkandı.

Şehidin eşi Aysun Aksoy ile çocukları 12 yaşındaki Mehmet ve 5 yaşındaki Cengizhan camiye geldiğinde ise acı bir kat daha arttı. Aysun Aksoy eşinin tabutuna sarıldı, uzun uzun fotoğrafını seyretti. Yakınları Aksoy’u tabuttan ayırmak isterken şehit eşinden “Gitme, ayağa kalk” sesi yükseldi. Cenaze namazının ardından şehit Aksoy’un naaşı meslektaşları, yakınları ve Alanyalarının omuzlarında Belediye Mezarlığı’na götürülmek üzere cenaze aracına konuldu. Bu sırada şehit eşi “Ne olur götürmeyin. Biz onsuz ne yaparız? Ona kıyanların elleri kırılsın. Bırakın tabutu. Allah’ım bize dayanma gücü ver” diyerek eşinin cenazesine son kez baktı. Şehit Aksoy’un cenazesi Alanya Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi. 

KÜRTÇE AĞITLARLA
Şehit polis memuru  Hüseyin Balta’nın cenazesi ise önceki gece Diyarbakır’ın Çınar İlçesi Aşağı Konak köyünde, Kürtçe ağıtlarla toprağa verilmişti.

ÇEYİZİYLE UĞURLANDI
Şehit polis memuru 22 yaşındaki Ahmet Akalın’ı da memleketi Konya’da 5 bin kişi uğurladı. Şehidin cenazesi Doğanhisar Deştiğin Mahallesi’ndeki baba evinde gözyaşlarıyla karşılandı. Şehidin teyzesi Fatma Deniz, “Hoş geldin kuzum” diye feryat etti. Şeker fabrikası işçisi Mustafa Akalın da oğlunun tabutunun başında dua etti. Ahmet Akalın’ın annesi Kamile Akalın fenalaşınca, ambulansta tedaviye alındı. Nişanlısı Kübra Eski ile evlilik hazırlığı yapan şehit polisin tabutunun üzerine duvak ve çeyizlik eşyaları konuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler