Nejat Tümer vefat etti

Nejat Tümer vefat etti

12 Eylül darbesinin mimarlarından Emekli Oramiral Nejat Tümer vefat etti..

Kuvvetleri Komutanlığı yapan ve bir süredir İstanbul GATA Haydarpaşa Hastanesinde kanser tedavisi gören emekli Oramiral Mehmet Nejat Tümer, bugün hayatını kaybetti.

ZİNCİRLİKUYU'YA DEFNEDİLECEK

Tümer'in cenazesi, yarın saat 11.00'de Deniz Harp Okulu'nda düzenlenecek törenin ve Selimiye Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek. 12 Eylül Darbesi'ni gerçekleştiren kadroda yer alan Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral Nejat Tümer, müdahalenin ardından Genelkurmay Başkanı Kenan Evren başkanlığında kurulan ve kuvvet komutanlarının yer aldığı Milli Güvenlik Konseyi ile Cumhurbaşkanlığı Konseyi'nde görev yapmıştı.

DARBENİN MİMARLARINDANDI

12 Eylül 1980 Harekatı'ndan sonra, aynı zamanda Milli Güvenlik Konseyi Üyeliği görevini de yürüttü. 6 Aralık 1983 tarihinde kendi isteği ile emekli oldu. Evli ve 2 çocuk babasıydı..

DARBENİN DİĞER İKİ MİMARI DA HESAP VEREMEDEN ÖLDÜ

12 Eylül Darbe Planı olarak bilinen Bayrak Harekat Planı'nı hazırlayan paşalardan biri olan emekli Orgeneral Nurettin Ersin, 2005 yılında vefat etti.

12 Eylül darbesinin kilit isimlerinden eski Kara Kuvvetleri Komutanı Ali Haydar Saltık ise 8 Nisan 2011'de, hesap veremeden hayata gözlerini yumdu.

EVREN VE ŞAHİNKAYA İFADEYE ÇAĞIRILDI

12 Eylül darbesine ilişkin sürdürülen soruşturma kapsamında 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ve emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya telefonla aranarak savcılığa çağrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler