Nepal'de durum ağırlaşıyor!

Nepal'de durum ağırlaşıyor!

Nepal'i yıkan 7.8 büyüklüğündeki depremde bilanço artıyor.

Son 80 yılın en büyük depremini yaşayan Nepal'de ölü sayısı 1900'ü geçti. Enkaz altında kalanları kurtarmak için yoğun çaba var. Halk soğuğa rağmen geceyi dışarıda geçirdi. Dünyanın en yüksek zirvesi Everest de depremden etkilendi.

Nepal 7.8 büyüklüğündeki depremin şokunu yaşıyor. Başkent Katmandu ile Pohkara kenti arasında meydana gelen depremde birçok bina yıkıldı.

Enkaz altından canlı çıkarmak için yoğun çaba harcanıyor ancak ölü sayısı sürekli artıyor. Nepalli yetkililer ölü sayısını şu anda 1800 olarak veriyor. Yaralı sayısı da binlerle ifade ediliyor. 

Hastaneler yaralılara yetişemiyor. Bu amaçla yaralılar sokaklarda, parklarda tedavi ediliyor. Korku içindeki halk evlerine giremiyor. Soğuk havaya rağmen binlerce Nepalli geceyi dışarıda geçirdi.

Uluslararası toplumda da yardım çağrısı yapan Nepal'e cevap gecikmedi. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke Nepal'e arama-kurtarma ekiplerinin yanısıra yardım malzemeleri gönderiyor.

Deprem Nepal'e komşu ülkelerde de hissedildi. Hindistan ve Çin'de de deprem nedeniyle can kayıpları olduğu belirtiliyor.

17 DAĞCI ÖLDÜ
8848 metre ile dünyanın en yüksek zirvesi olan Everest de depremden etkilendi. Şiddetli deprem çığı tetikledi.

Aralarında Google yöneticisinin de bulunduğu yaşamını yitiren dağcılar oldu. Deprem nedeniyle 17 dağcı ve rehberin yaşamını yitirdiği belirtiliyor. 

80 YIL ÖNCE 8500 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ 
Nepal'de 80 yıl önce meydana gelen en şiddetli depremde 8500 kişi yaşamını yitirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler