'Neredesin Tayyip' İZLE

'Neredesin Tayyip' İZLE

Şehit Tabur Komutanı Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in annesi: Ben artık yaşayamam. Neredesin Tayyip!

Tunceli’de bir grup PKK’lı terörist ile çıkan çatışmada şehit olan Tabur Komutanı Binbaşı Yavuz Sonat Güzel’in (39) Kocaeli’nin Kandıra ilçesindeki baba evine ateş düştü. Anne Emine Güzel, “Oğlum ben artık yaşayamam. Neredesin o Tayyip? Haber verin.” diye feryat etti.

Tunceli’de Jandarma Özel Harekat timleri ile bir grup PKK’lı terörist arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada Tabur Komutanı Binbaşı Yavuz Sonat Güzel, yaralandı. Elazığ’a kaldırılan Güzel, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Şehit ateşi binbaşının Kocaeli’nin Kandıra ilçesindeki baba ocağına düştü.

Oğullarının şehit olduğu haberini alan Aydınlık Mahallesi Güvenler Caddesi üzerinde ikamet eden Güzel ailesi gözyaşlarına boğuldu. Baba Yılmaz Güzel ile anne Emine Güzel, adeta yıkıldı, yakınları sinir krizleri geçirdi. Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara, Jandarma Komutan Vekili Albay Salih Akbaş ve diğer yetkililer şehidin evine gelerek taziyede bulundu. Ev ve sokağa büyük bir Türk bayrağı asıldı. İlçe halkı, şehit evinin önüne gelerek acıya ortak oldu. Sivil emniyet görevlileri de tepkilerin çekilmemesi için gazetecilerin görüntü almasını engellemeye çalıştı. Bunun üzerine vatandaşlar görüntü alan gazetecilerin üzerine yürüdü. Aradaki gerginlik güçlükle önlendi.

Emine Güzel, bir otomobile binerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi. Anne Güzel, “Oğlum seni bekliyordum ben. Öldüm ben artık yaşayamam. Neredesin o Tayyip? Haber verin.” diye feryat etti. Şehidin anne ve babası, cenaze Ankara’da verileceği için özel araçlara bindi ve Ankara’ya doğru yola çıktı.

CENAZE TÖRENİNDE DE İSYAN ETTİ
Tunceli’de şehit olan Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel (39), dün son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin annesi, eşi ve kızı gözyaşlarına hakim olamadı. Önceki gün ‘Nerdesin Tayyip’ diyen Anne Emine Güzel’in feryadı yine Cumhurbaşkanınaydı: “Onların askerleri vurdu oğlumu. Zindana atsınlar isterseniz beni. Onun PKK’lı askerleri vurdu oğlumu!”

ZOR AYAKTA DURDULAR:
Şehit Binbaşı Güzel için Kocatepe Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Burada taziyeleri şehidin annesi Emine, babası Yılmaz, eşi Burcu ve kız kardeşleri Fatıma ve Zişan Güzel kabul etti. Binbaşının eşi ve 11 yaşındaki kızı Elif Sude zor ayakta durdu ve gözyaşlarına hakim olamadı.

O’NUN PKK’LI ASKERLERİ

yavuz-sonat-guzel-ana-kiz-resim-09-001.jpg

Şehit haberi aldığı gün ‘Nerdesin Tayyip’ diye tepkisini dile getiren anne Emine Güzel cenazede yine eleştirilerini Erdoğan’a yöneltti. Anne Güzel, şunları söyledi: “Onların askerleri vurdu oğlumu. Zindana atsınlar isterseniz beni. Zindana atsın isterse beni. Beni zindana atsın. Onun PKK’lı askerleri vurdu oğlumu. Benim oğlum ne yaptı onlara? Ne yaptı benim oğlum onlara? Bir karıncayı incitmezdi. Kimse için kötü düşünmezdi. Onların PKK’lı askerleri silahlarla yıktırdılar onları. Onları beslediler, onlar vurdu oğlumu. Ne yaptı benim oğlum onlara? Zindana atsınlar beni isterse. Beni zindana atsınlar.”

KİMLER KATILDI?
Cenaze törenine Başbakan Vekili Yalçın Akdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Bilim Sanayi Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİTLİĞİ DEFNEDİLDİ
Binbaşının eşi Burcu ve kızı, şehidin fotoğrafına sarılırken, top arabasına kadar yürüdü. Anne Emine Güzel ise tekerlekli sandalye ile top arabasını takip etti. Şehit Güzel, Cebeci Askeri Mezarlığı’na defnedildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler