Neşe Dilekçioğlu da haykırdı!

Neşe Dilekçioğlu da haykırdı!

"Yıllarca bu kültüre emek vermiş bir sanatçınız olarak yapılanları içimize sindiremiyoruz"

27-30 Eylül tarihleri arasında İstanbul - Feshane'de yapılacak "Çankırı Tanıtım Günleri" içerisinde önceden açıklanan programı iptal edilen sanatçılar arasında bulunan sanatçı Neşe Dilekçioğlu, yaşanan gelişmelerle ilgili olarak Sözcü18 Haber Merkezi'ne konuştu. Dilekçioğlu "Turgay kardeşime ve şahsıma yapılan böylesi bir davranışı kabul etmem mümkün değil. Yıllarca bu kültüre emek vermiş bir sanatçınız olarak yapılanları içimize sindiremiyoruz" dedi.

Dilekçioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Yıllarca bu kültüre emek vermiş bir sanatçınız olarak, Turgay kardeşim de ben de yapılanı içimize sindiremedik. Bozulan yaren kültürünü (gerçek yareni temsil edenleri tenzih ederim) bizleri şehit haberleri nedeniyle programdan kaldıran bu anlayış ve zihniyetin bozulan yaren kültürünü sahneye çıkarmasının nedenini merak ediyorum.
 
Ayrıca şehit cenazelerinin üzerine Türk bayrağını bile çok gören bu anlayışı, Çankırı halkının engin anlayışına sunuyorum.
 
Türküleri yozlaştırarak, genetiği ile oynayan gelecek nesle bozulmuş türküleri aktaran insanları taltif ederken, gerçek kültüre hizmet eden kendi sanatçılarını kenarda tutmak hiç kimseye birşey kazandırmaz. Biz oraya geldiğimizde yarenleri arkamıza alarak eğlence kültürü sunmayacaktık. Bununla birlikte sanat eğlence kültürü değildir.
 
Bu ülkenin tarihine baktığınızda kahramanlıklarla dolu olan türk milletinin türküleri birlik ve beraberliği pekiştirici, toplumun coşkusunu ortaya çıkaran ve yöreleri birbirine bağlayan bir tutkaldır.
Bu anlamda sahnede Turgay ve ben kahramanlık türkülerimizden, ağıtlarımızdan, şehitlerimize yakılan türkülerden örnekler sunabilirdik. Terörün amacı Türk halkını sindirerek, korku yaratarak günlük yaşam standardını değiştirmektir. Biz sanatçılar olarak doğru bulmuyoruz. 
 
30 yılımı verdiğim Çankırı kültürüne ve Çankırı'ma boynu bükük, uzak çağların yakın kenti Çankırı halkına sanatsal anlamda hizmete devam edeceğim. Bu zihniyet değişene kadar hiçbir programa çıkmama kararı aldık."
 
FACEBOOK'DAN AÇIKLAMA
Öte yandan sanatçı Neşe Dilekçioğlu sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta da hayranlarına seslendi ve şu düşünceleri dile getirdi.
 
"ÇANKIRILI HEMŞEHRİLERİMİN DİKKATİNE;
 
Bizleri şehitlerine duyarsız insanlar gibi göstermenizi doğru bulmuyorum..yalnızca şunun bilinmesini istiyorum Bu millet kültüründe kahramanlık türkülerini de birlik beraberlik ruhunu da türküleriyle ifade eder..Sanat yalnızca eğlence kültürü değildir.. Bizleri araştırırsanız Çankırı kültürünü türkülerini yıllarca gönüllü olarak tanıtan kültür elçileriniz olduğumuzu bunu da hiç bir çıkar beklemeksizin yaptığımızı görürsünüz. Bizleri değersizleştiren bir anlayışı doğru bulmuyorum..
 
Etimesgut Çankırı günlerinde beklentisiz oradaydım ancak gördüm ki hiç bir bürokratımız temsili bile olsa orada değildi.. Başka memleketin gecelerinde milletvekilleri ve devlet erkanı oradaydı.. Dayanışmak ve bu geceye sahip çıkmak konusunda sınıfta kaldık.
 
Şimdi soruyorum bizler bu kadar memleket sevdalısı olarak diğer sanatcılara karşı gösterdiğiniz değeri hak etmiyor muyuz.?
 
Fedakarlığı tek taraflı düşünmeyin..Bizler üzerimize düşen vazifeyi yıllardır yerine getirmeye çaba gösterdik..
 
Amacımız terörün sindirdiği yaşam alanlarını daralttığı insanlarımızla türkülerle mesaj vermek ve motive etmekti..
 
Çankırı'yı yalnızca yaran oyunları temsil etmez. Bu birlik ve beraberlik ruhu insanlarımızı kültürel bir tutkal gibi türkülerimizle bağlar.. Terörün amacı mutsuz insanlar yaratmaktır. Bizler içinden geçtiğimiz bu zor günlerde yaktığımız türkülerle dimdik ayakta durduk ve boyun eğmedik. Çankırı halkının bizleri yanlış anlaması adına bu yorumu yapıyorum. Uzak çağların yakın kenti çankırıma selam olsun. Sanatına sanatcısa da yakın olsun.. Yanlış anlamaya ve de birbirimizi inciltmeye mahal vermeyelim..Tüm saygım ve Dostluğumla..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler