Netanyahu ve Lieberman'dan Erdoğan'a tepki

Netanyahu ve Lieberman'dan Erdoğan'a tepki

İsrail Başbakanı Netanyahu ve İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Netanyahu'nun Paris'teki yürüyüşe katılmasını eleştiren sözlerine tepki gösterdiler.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Paris'teki yürüyüşe katılmasıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Hangi yüzle oraya gitti ' sözlerine Twitter hesabından yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Paris'te düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü'ne katılan İsrail Başbakanı Netanyahu hakkında “Sanki tribünde insanlar çok heyecanla onu beklemişler gibi onlara el sallıyor. Hangi yüzle oraya gitti onu da anlamakta zorlanıyorum. Bir defa siz katlettiğiniz yavruların, kadınların hesabını verin” demişti. Netahyahu, Erdoğan'ın sözlerine Twitter hesabından yanıt verdi.

Netanyahu "Paris’teki yürüyüşte İsrail’in temsil edilmemesi gerektiğini söyleyen @RT Erdoğan’ı kınayan herhangi bir dünya lideri henüz görmedim. Utanç verici yorumları uluslararası toplum tarafından reddedilmeli. Teröre karşı savaş ancak ahlaki bir açıklık eşlik ederse başarıya ulaşabilir" mesajını paylaştı.

LIEBERMAN'DAN SERT MESAJ
İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Avrupa ve Asya büyükelçileri ile yaptığı toplantısının bir kısmını Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerine ayırdı.

İspanyol basınında yer alan haberde, Avigdor Lieberman, Erdoğan'ı 'Yahudilere karşı nefret tohumları yaymak'la suçlayarak, Avrupa'nın bu kişiye karşı daha fazla sessiz kalamayacağını savundu. İsrail diplomasinin başı, "Avrupa, bu mahalle kabadayısına karşı kuzuların sessizliğini oynuyor. Bu durum Yahudi düşmanlığını körüklemektedir, şayet harekete geçilmez ise 30'lu yılların gerçeğine tekrar dönebiliriz" sözlerini ettiği yazıldı. İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman, ayrıca Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ı da 'terörist bir diplomat' olarak tanımlayarak bu şahsın Filistin devletinin kurulmasından çok, kendi geleceğini düşündüğünü iddia etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler