Nevruz ateşi Çankırıda coşkuyla kutlandı

Nevruz ateşi Çankırı'da coşkuyla kutlandı

Valilik ve üniversitenin birlikte düzenlediği 21 Mart Nevruz bahar şenlikleri Ballıca kampüsünde coşkuyla kutlandı.

Çankırı Valiliği ve Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin birlikte düzenlediği 21 Mart Nevruz Bahar Şenlikleri Çankırı Karatekin Üniversitesi Ballıca Kampüsünde coşkuyla kutlandı.

Törene Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Vali Yardımcıları Şerefnur Oktay ve İbrahim Şahin, Karatekin Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ziya Şimşek ile kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ziya Şimşek, Baharın müjdeleyicisi, bolluk ve bereketin sembolü ve kelime olarak "yeni gün" anlamını taşıyan Nevruz’un Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 21 Mart olarak ilan edildiğini, Türklerin ilk milli bayramı olduğunu ve yüzyıllar ötesinden devam edip geldiğini ifade ederek, birlik beraberlik, dostluk, barış ve kardeşlik duygularını yaşattığını ifade etti.
 
Çankırı Karatekin Üniversitesi Anadolu Efsanesi Kafkas Halk Oyunları ekibinin gösterileri, Rock Topluluğu ve Bir Yudum Anadolu Efsanesi Halk Oyunları Topluluğunun gösterileri ile devam eden program, Kadir Çayır yönetimindeki Müzik Topluluğu’nun konseri ile devam etti.
 
Nevruz ateşinin yakılmasının ardından Valimiz Vahdettin Özcan ve beraberinde programa katılan konuklar ve öğrenciler nevruz ateşinden atladı ve örs üzerinde çekiçle temsili demir dövdüler.
 
Fidan dikimi ve etli pilav ikramı sonrası öğrenciler müzik eşliğinde Nevruz Bayramını halay çekerek kutladılar.
 
cankirikaratekin-nevruzsenlikleri-sozcu-resim-031.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler