Nevruz için nefesler tutuldu - İZLE

Nevruz için nefesler tutuldu - İZLE

Diyarbakır'da binlerce kişi toplandı, sakince kutlamayı bekliyor...

Gündelik hayatın politikayla iç içe olduğu Diyarbakır Nevruz’a hazır. Diyarbakırlılar heyecanla Öcalan’ın biri kadın biri erkek iki BDP’li vekil tarafından Türkçe ve Kürtçe okunacak çağrı metnini bekliyor...

Nevruz Parkı'nda aralarında BDP'nin de bulunduğu tertip komitesince düzenlenen Nevruz kutlamasına katılmak için kentin 85 noktasından belediyeye ait araçlarla parka gelen vatandaşlar, bir kilometre mesafedeki güvenlik noktalarında polis tarafından üst araması yapıldıktan sonra alana alınıyor.
 
Kürtçe ve Türkçe, ''Nevruz kutlu olsun'' yazılı flamaların asıldığı alana girişler sırasında tertip komitesinin de görevlendirdiği 5 bin kişi güvenlik noktalarından vatandaşların geçişi sırasında polise destek veriyor.
 
ÖCALAN'IN MESAJINI ÖNDER TÜRKÇE,
BULDAN KÜRTÇE OKUYACAK!
Emniyet Müdürlüğü'nce alanın girişi bariyerlerle kapatılırken, giriş çıkışlar zabıta ekiplerince de denetleniyor. Çok sayıda seyyar satıcı, zabıta ekiplerince park alanı dışında belirlenen yere yerleştirildi.
 
Çok sayıda televizyon kanalının canlı olarak yayınlayacağı kutlamayı izlemek için yurt içi ve yurt dışından Diyarbakır'a gelen yaklaşık 500 gazetecinin akreditasyon yaptığı belirtildi.
 
Konuşmaların yapılacağı sahnenin önünde Kürtçe, Türkçe, Arapça dillerinde Nevruz'a ilişkin afişler asıldı. Alanda toplanan gruplar müzik eşliğinde halay çekerek eğlenmeye başladı.
 
SÜRPRİZ SANATÇI
Nevruz ateşi için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 5 ton odun getirdi. Ateşi, BDP milletvekilleri ile belediye başkanları yakacak. Öcalan'ın çözüm sürecine ilişkin beklenen mesajını iki BDP'li vekil Türkçe ve Kürtçe okuyacak. Konuşmaların ardından yurt dışından gelecek sanatçılar sahne alacak. Konserin sürpriz sanatçısı ise gizli tutuluyor.
 
video
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler