Nevşehirde göçük!

Nevşehir'de göçük!

Yapımı süren cami inşaatı çöktü. 4 yaralıdan biri hayatını kaybetti.

Nevşehir'de yapım halindeki bir caminin inşaatı çöktü. Enkaz altında kalan 15 işçi kurtarıldı. Göçük sonrası hastaneye kaldırılan 4 yaralıdan 1'i hayatını kaybetti.

Nevşehir-Acıgöl karayolunun 10’uncu kilometresindeki Özel Organize Sanayi Bölgesi’nde 3 ay önce yapımına başlanan bir caminin inşaatı bugün saat 11.30 sıralarında gürültüyle çöktü. Çökme sonucu ilk belirlemeye göre 15 kişi göçük altında kaldı. İşçiler ekiplerin çalışması sonucu bir saatte göçükten çıkarıldı. Göçük sonrası hastaneye kaldırılan 4 yaralıdan biri kaldırıldğı hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Vali Savaş: ''Enkaz altında kalan 9 işçiden 8'i
yaralı olarak kurtarıldı, maalesef 1 işçiyi kaybettik''

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, cami inşaatında meydana gelen göçük sonucu enkaz altında kalan 9 işçiden 8'inin yaralı olarak kurtarıldığını, 1 işçinin ise hayatını kaybettiğini bildirdi.

Acıgöl'deki bir cami inşaatında meydana gelen göçük sonrası ilçeye giden Vali Abdurrahman Savaş ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, olay yerinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Vali Savaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Organize Sanayi Bölgesindeki caminin hayırseverler ve iş adamları tarafından yaptırıldığını bildirdi. Cami inşaatının yaklaşık 2 yıldır sürdüğünü dile getiren Savaş, ''İnşaatta sabah saatlerinde bu üzücü olay meydana geldi. 10 kadar işçi buradaydı. 9'u inşaatta çalışıyordu. Göçük nedeniyle 8 işçi yaralı olarak kurtarıldı, 1 işçiyi de maalesef kaybettik' dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Ünver de, olaydan duydukları üzüntüyü dile getirdi. Bu arada enkaz altında kalarak yaşamını yitiren işçinin Ordu nüfusuna kayıtlı Ahmet Ağca (31) olduğu belirlendi.

Cami inşaatında iskelenin çökmesi sonucu meydana gelen göçük nedeniyle enkaz altında kalan başka işçi bulunmadığı bildirilirken, jandarma ekiplerinin her ihtimale karşı enkaz tamamen kaldırılıncaya kadar köpekler ile arama çalışmalarını sürdüreceği kaydedildi.

Acıgöl ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesinde yapımı devam eden caminin kubbesi için kurulan iskelenin çökmesi sonucu yaralanan 8 işçinin tedavileri ise Nevşehir Devlet Hastanesi ile bir özel hastanede sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler