Nevzat Yalçıntaş’tan Erdoğan’a eleştiri

Nevzat Yalçıntaş’tan Erdoğan’a eleştiri

AKP kurucularından olan ve Erdoğan'a Milli Türk Talebe Birliği’nde hocalık yapan Nevzat Yalçıntaş da AKP'yi sert bir dille eleştirdi.

AKP’nin kurucuları arasında yer alan Nevzat Yalçıntaş, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası takınılan tavrın, partinin bel kemiğini oluşturan kişileri üzdüğünü belirterek, dönemin Başbakanı Erdoğan’ın 17 Aralık’tan hemen sonra istifa etmesi gerektiğini söyledi. Yalçıntaş, “Yani Tayyip Bey istifasını verecekti, kabine düşecekti. Kabineyi kurmak için yine Tayyip Bey’e görev verilecekti” dedi. AKP’nin kurucularından olan ve MTTB’de Erdoğan’a hocalık yaptığı bilinen Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Cemaat’e yakınlığıyla bilinen “Özgür Düşünce” gazetesine konuştu.

17 Aralık operasyonu sonrası bazı bakanların yolsuzluk işlerine karıştığı iddialarının ve bu duruma karşı takınılan tavrın, partinin bel kemiğini oluşturan kişileri üzdüğünü belirten Yalçıntaş, bakanların savunmasının inandırıcı olmadığını belirterek “ben bu haberleri, gazetelerde okuyup televizyonlarda izledim. Söz konusu kişilerin evlerinde yapılan aramalar, kutularda bulunan paralar ve başka hususlar, günlerce televizyon ekranlarından yayımlandı. Kendilerine suç isnat edilen kişiler de çok tatmin edici cevaplar vermedi o anda. Mutlaka suçlular demiyorum, vak’ayı anlatıyorum” dedi.

Operasyon sonrası dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan’ın istifa ederek yeni bir kabine kurması gerektiğini söyleyen Yalçıntaş, “Benim reaksiyonum açıktı. Böyle hallerde yapılacak iş basittir. Bütün Batı demokrasilerinde aynı şey yapılır; Başbakan istifasını verir. Çünkü söz konusu kişiler Başbakan’ın mesai arkadaşları. Hukuki takibin tarafsız ve rahat olabilmesi için Başbakan istifa eder, yeni kabineyi de Abdullah Bey ona verecektir zaten. Somut delillerin çıktığı kişiler sanırım 3 bakandı. Büyük ızdırap duydum o isimlerle ilgili iddialardan dolayı. Ama annemin bir lafı var, ‘Kanı kanla yıkamazlar, kanı suyla yıkarlar.’ Yani Tayyip Bey istifasını verecekti, kabine düşecekti, kabineyi kurmak için yine Tayyip Bey’e görev verilecekti” diye konuştu.

Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Türk Grubu Başkanlığı yapmıştı
Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik’e “akbaba” gibi saldırıldığını da belirten Yalçıntaş, “İnsanları karalıyorlar. İnsanların itibarlarını düşürüyorlar. Olmadık işler yapıyorlar. Mesela Bülent Arınç’a, Hüseyin Çelik’e nasıl saldırdılar. Buna literatürde biraz kaba olacak ama akbabalar denir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler