Neymiş!

Neymiş!

Polis'ten kumar çetesine: Toparlanın geliyoruz...

Soruşturma kapsamında tutuklanan polislerin ve askerlerin kumar çetesi ile yaptıkları işbirliği teknik takibe takıldı. Bazı polisler, kumar çetesi üyelerine baskından önce “Arkadaşlarla geliyoruz, toparlanın" diye mesaj göndermiş. Çete bu uyarıyı yapanları zarf içindeki 3 bin lirayla ödüllendirmiş ya da Kıbrıs tatiline göndermiş.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen ve aralarında asker ile polislerin de bulunduğu ‘Kumar Çetesi’ne’ yönelik soruşturmanın ayrıntıları ortaya çıktı.

POLİSTEN ÇETEYE ‘GELİYORUZ TOPARLANIN

Soruşturma kapsamında tutuklanan polislerin ve askerlerin kumar çetesi ile yaptıkları işbirliği teknik takibe takıldı. İşbirlikçi polisler çete üyelerine telefonda, “Arkadaşlarla geliyoruz, toparlanın " diye haber gönderdiği tutanaklarda yer aldı. Tespit edilen bilgilere göre Başakşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru S.D.’nin 5 Ocak 2011 günü kumarhaneye yapılacak baskını kumarhane güvenlik görevlisi H.Ç’ye ilettiğini kayıt altına aldı.

POLİSLERE ZARF İÇİNDE PARA

Kumarhane sahiplerinin baskınları işbirliği yaptıkları polislerden önceden öğrendikleri ve baskınları haber veren polislere zarf içerisinde düzenli para gönderdikleri telefon dinlemelerinde yer aldı. Soruşturma dosyasında yer alan bilgilere göre, baskınları haber veren polislere zarf içinde 3 bin liraya kadar para gidiyordu. Bazı polislerin ise çete üyeleri tarafından Kıbrıs’a tatile gönderildiği ortaya çıktı.

ASKERLERE DE RÜŞVET İDDİASI

Savcılık, kumar çetesinin, Beykoz Polonozköy’de bulunan işletmelerinde işlerini rahat yürütebilmeleri için ise jandarma bölgesi olması nedeniyle bazı askerleri rüşvete bağladığını belirledi. Operasyonda Yarbay M.A ve Binbaşı A.R.Ç ile Polonozköy Karakol Komutanı'nın çeteden rüşvet aldıkları öne sürülüyor.

KUMAR OYNAYANLARIN LİSTESİ BULUNDU

Öte yandan kumar çetesine yönelik baskınlarda, kumar oynayan müşterilerin de isim listesi bulunduğu belirtildi.

GÖZALTINA ALINAN 52 KİŞİDEN 17'Sİ TUTUKLU

Aralarında eski MİT mensubu, subay ve polislerinde bulunduğu 52 şüpheli gözaltına alınmış, bunlardan 17'si tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler